Elkezdődtek a kosárlabda selejtezők a férfiaknál, ami a 2020-as tokiói olimpiát illeti. rendkívül nehéz a kvalifikáció, szinte négy külön álló mini torna, ahol egy csapatnak pár nap leforgása alatt 4 meccset kell megvívni, és abból minimum 3-at győztesen.

Kanada a négy helyszín közül az egyik, szóval Wigginsék otthon vívhatják ki a kvalifikációt. Ezért (is) Kanada egy bivaly erős csapatot állított ki, tele NBA-játékossal, ahol az all star kaliber Wiggins talán a legnagyobb név, de D. Powell, C. Joseph, RJ Barrett, Lyles, Dort is NBA-sek, a mester Nick nurse, szintén az NBA-ből, szóval egy acélos kis csapat ez. Az első meccsét a Giannis nélküli Görögország ellen meg is nyerte Kanada, ami nem volt meglepő, inkább a kosárszám, mert 97-91 lett a Final Score, én ilyen sok pontra nem számítottam. Picit megrémíszt, hogy ehhez képest olyan sok mezőnykísérlet nem volt, büntetők sem voltak extrém mennyiségben, szóval ja, egyszerűen jól dobtak, Kanada pl. közel 70%-kal dobta a duplákat, az nem emberi szám.

Nem kérdés, hogy Kanada Kínát is veri, és az sem kérdés, hogy Kína pedig jobb, ha a görögök elleni meccsre koncentrál, mert ott jobb esélye van. Számomra fura, hogy ez a Kanada 91 pontot beszopornyicázott Görögország ellen, hisz tele van jó védőkkel, jó kis nyúlánk, hosszú kezű srácokkal. Pl. Dort is jó védő, sőt sokkal inkább jó védekező, mint támadó játékos szerintem, szóval Kanadának azért a védekezésre ügyelnie kell. Kanada egyébként támadásban ellenállhatatlan volt, valami 5 rontás volt festéken belül egész meccsen, az elképesztő. Kanadából még ki is nézem a közel 100 pontot, bár szerintem rohanni sehova sem fognak. Egy laza kontrollált meccsre számítok. Kína azért annyira nem jó, mint a görögök. Nemrég, tényleg pár napja Japán ellen láttam őket, hát nem mondom, hogy rossz csapat, képesek jó percekre, de úgy egészében véve egy ilyen csapat ellen, mint Kanada, esélytelen. A 4*10 perces negyedeknél a 182 pont az nem számít kevésnek. Oda azért kell termelni rendesen, üresjáratok nem fognak beleférni. Egy esetleges ráadás 5 percet én kizárok, ilyen 95-75-ös eredményt tippelek, ilyen 170 pont körül összejöhet, de többre én nem számítok.

Kanada - Kína: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp