Ugyanazt kérdezgetem magamtól, mint egyszeri srác, aki beszabadul a csajkoleszba: Kiszakad, vagy nem szakad ki?! Én persze arra a bizonyos, senki által sem látott gólzsákra gondolok. Esetleg lesz-e olyan majom a láthatáron, aki képes megrázni a gólfát? Ezek a nagy kérdések.

Ugye itt volt ez a két darab 3-3-as rendes játékidős eredmény, mintha a két meccsen egymást kopírozták volna a csapatok. Persze, de ilyen egyszer volt, és nem lesz többet.

Én úgy vélem- bárnem látom a jövőt-, hogy visszatérünk a rendes kerékvágásba. Az meg mi? Az én vízióm az, hogy a spanyolok majd szopogatják a labdát, járatják lábról-lábra, magabiztosan, ahogy a spanyoloktól elvárható, Svájc meg nézi, ahogy a hispánok elvannak a lasztival.Ez a spanyol válogatott tényleg olyan, hogy ha adja a gép, akkor nagyon adja, ha meg nem adja, akkor nagyon nem. Svájc szerintem nem fog nekiesni a spanyol armadának. Embolóval kontrázgatnak majd, de Embolo annyira nincs nagy formában. Kijön a fáradtság is, azért csak van négy meccs a csapatok mögött, nem beszélve arról a megterhelő időszakról, amit a világjárvány utáni és alatti éra jelent. Unai simón alapvetően stabil, olyan gyönyörű öngólra sem lehet számítani, amit Pedrivel összehoztak, de ha már a Pedri-Unai kooperáció, érdemes megemlíteni az hispánok Olimpiai keretét, Pedri és Unai is tagjai, akárcsak Olmo, Pau Torres aki még így hirtelen beugrik, szóval vannak jópáran, akik az Eb után nyalnak egy fagyit valahol, aztán csatlakoznak az olimpiai kerethez, majd beesnek a klubcsapataikhoz... Fáradtság az faktor.

Előny. Amelyik csapat előnyt szerez, ráül, őrzi, mint kotlós tyúk a tojásait. Nem feltételezem rólatok, hogy ilyet láttatok élőben, de én vagyok akkora paraszt, hogy igen. Svájc egyébként tényleg őszintén tolta a gallok ellen, de nagyon elfáradt. Svájctól egy konzervatívabb, defenzívebb felállást várok, a spanyoloktól meg csak a szokásos sok passzos, labdajáratós focit. Egy sűrű, betömörülő Svájc ellen nehéz lesz a a labda útját megtalálni a kapuba. Azok a 3-3-ak, elképesztő come back-ek tényleg maradandó emlékek, de ezért nem minden meccs olyan. Svájcnak szerintem sok ereje nem lesz támadásokat építgetni, Embolo partizán akciót meg csak elölik a spanyol bekkek. Ilyen 1-0-ás, 2-0-ás spanyol sikert tippelek, vagy ha nincs mákjuk, és megint Morata áll egy esetleges tizi mögé, még a 0-0-t sem zárom ki.

Svájc - Spanyolország: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp