Kezdődik a FIBA U19-es világbajnoksága, remek hír ez, hisz lassan tényleg normalizálódik a helyzet a világjárvány után. Viszont mivel a korona berobbant, ezért az előző időszakban nagyjából minden hasonló világesemény, kontinenstorna, kvalifikciós tornák törlésre kerültek, ezért a FIBA húzott egy olyat, hogy a világranglista alapján verbuválta össze a mezőnyt. Viszont ez a felnőtt csapatok, válogatottak világranglistája. Az más kérdés, hogy ahol a felnőtt válogatott erős, ott erős általában az utánpótlás is. Viszont azt tudjuk, hogy utánpótlás csapatoknál azért akadnak erősebb és kevésbé erős generációk. Itt az egy-két év a határ, míg a egy felnőtt csapatnál a 19 évestől a 39 évesig vannak klasszisok, mondjuk Scolára és Argentínára gondolva.

Lényeg a lényeg, Lettország U19-es vb-t rendez, USA pedig a török u19-es csapat ellen kezd. USA mindig favorit, az u19-es vb címvédője. Haliburtonék két éve rommá verték a világot, és a mostani csapattól is hasonlót várok.

Akkor USA csapatának hat komoly meccse volt ( a szenegál elleni csop. meccsre már csoportelsőként álltak fel, és a legjobbak limitálva voltak) és a hat meccsen mind overes volt. 4-szer mentek 100 dobott pont fölé, és ha azt a Szenegál elleni roncsderbit nem számítjuk, akkor kijelenthető, hogy min. 66 pontot kaptak is minimum.

USA esetében ismerjük az egyetemi kosárlabdát, milyen szinten van, és ahogy nézem, itt ez a csapat nem egy gyenge válogatott. Ugyan számomra a legtöbb játékos ismeretlen, de így a fellelhető fotók, videók alapján egy elég bika csapat, sokan nem 19-nek, de inkább 29 évesnek néznek ki. Én az előző hasonló korosztályos kontinens tornák alapján azt mondom, minimum 160 pont sanszos. A török sem tűnik rossz csapatnak, és mivel USA egyébként sem játszik lassan, már csak amiatt is overt várok, hogy itt a dobások száma sem lesz kevés. USA esetében egy 100 pontot lövök be, a törökök is hoznak úgy 60-at minimum, szóval nálam félig vakon, de 154,5-ből ez a meccs over.

Turkey U19 - USA U19: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp