Csak úgy magunk közt szólva, ez egy jó pocsék odds, és magam sem tudom, hogy akkor miért húzom be, de megteszem. Mert alapvetően a tipp jó, legalábbis szerintem. Miért?

Azért, mert Dánia és Csehország sem tartozott a top favoritok közé, ám az egyik tutira elődöntős. Nyilván mindkettő akarja az elődöntőt, de a fő cél szerintem az, hogy ezt a negyeddöntőt ne veszítse el. Amíg ikszre áll a meccs, addig van remény. Márpedig szerintem sokáig ikszre áll majd, mert ahogy nézem, a dánok 2. percben szerzett gólja a belgák ellen volt a kivétel, mint korai gól, egyébként egyik csapatra sem jellemző, hogy korai gólt lőne.

A cseh együttes nagyon stabil, két meccsen nem kapott gólt a tornán, a horvátoktól és az angoloktól egyet-egyet. De még azt is mondom, az angolok elleni meccset vegyük ki, ott a vereség a cseheknek volt jó vagy jobb a sorsolás miatt, a döntőig vezető út miatt, szóval még azt sem zárom ki, ha azt a meccset is komolyan veszik kihúzzák 0-0-lal. Vaclik remek kapus, előtte egy határozott, stabil védelem, sok masszív srác a középpályán. Schickkel van a baj, mert ő elég gólképes jelenleg, jó formát fut, de a dán védelemben vannak sűrű srácok, magas, fizikális védők, akik fel tudják venni a cseh csatárt. Kjaer, Vestergaard és Christensen sem picike és pehelysúlyú, akármelyik kerül oda akár egy-egybe Schickkel, meg tudja oldani. Schck pedig már csak termete miatt is nem a gyorsaságáról híres, olyan igazi erőcsatár, de hát az említett védők a dánoknál azért remekül fejelne, így szerintem a cseh csatárnak nem lesz jó meccse.

Ha a csehek utolsó 10 tétmeccsét megvizsgáltam over/under szempontjából, egy árva overt találtam, ami mondjuk felért kettővel. Egy észtek elleni 6-2 ami kivétel, a másik kilenc meccs 2,5-ös line mellett under, under és under. Szerintem ez is ilyen max 1-2 gólos meccs lesz, vagy esetleg 0-0, de az nem annyira divatos most. 1-2 gól meg nekem belefér.

Csehország - Dánia: Gólok száma - Felett/alatt tipp