A női Grand Slam tornák már jóval kiszámíthatalanabbak, abból a tekintetből, hogy ki érhet oda a végjátékba. Nincsenek egyértelmű favoritok, mint korábban a Williams érában, s pláne nincs olyan kiszámíthatóság, mint a fiúknál, ahol rendre Djokovic (ahogy most is), Nadal a favoritok.

Karolina Pliskova életében első alkalommal jutott négy közé, ami eléggé meglepő, hiszen a már házas cseh iker lány messze van a legjobbjától, voltak nagyobb menetelései korábban amikor inkább megérdemelte volna a végjátékot.

Aryna Sabalenka jóval egyenletesebb teljesítményt nyújt. A fehérorosz lány Azarenka útjára lépett Belarussziát képviselvén, idén három tornadöntőben is részt vett.

Bár, ha csak az idei wimbledoni teljesítményeket nézzük, Pliskova szettet sem vesztett, de egy nevesebb vetélytársa sem akadt, Sabalenka viszont egy bomba formában lévő Jabeur ellen már a legjobbját kellett előhúznia. Az is segítheti Arinát, hogy két éles, három szettesben már az idegeit is edzhette, míg Pliskovának semmilyen megerőltetésre nem volt szüksége. Márpedig Pliskova az utóbbi időkben számos érthetetlen összeomlást produkált a különöse téttel bíró összecsapáspkon, mégpedig ez az lesz!

Egymás ellenijükből Sabalenka meríthet erőt, hiszen két randevújukat behúzta korábban.

Sabalenka a női mezőny egyik legenergikusabb, csörtetőbb játékstílusával rendelkezője, ezt az akaratot, dominanciát magához ragadó stílusát Pliskovára is rányomhatja majd.

A döntő tényező azonban a mentális tényező lehet és ebben jelenleg egyértelműen erősebbnek érzem Sabalenkat.

Pliskova, Karolina - Sabalenka, Aryna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp