Beigazolódott az, amit várni lehetett, a hazai pálya óriási előny volt ezen az Európa-bajnokságon, nem véletlen, hogy a négy közé is olyan válogatottak kerültek, akik az összes csoportmeccsüket hazai közönség előtt vívták, de főleg az angolok lovagolhatták meg az említett tényezőket, akik az egész kontinenstornát otthon versenyezhették végig, kivéve az ukránok elleni római mészárlásukat.

Előzetesen Olaszország sikerét vártam, de az engem is meglepett milyen együtt van a Mancini vezette Azzuri, mind védekezésben, mind támadásban is nagyot alkottak, nagyon együtt van a társaság. Luis Enrique ugyan kicsit meglepte őket a taktikai felállásával, de nem estek kétségbe és ezt a feladatot is megoldották.

Az angolok játéka jóval sótlanabbnak tűnik, igazán jó meccsük talán nem is akadt, úgy jutottak el a fináléig Southgateék, az ukránok ellen i kiütés pedig teljesen más lapra tartozik.

Nálam egyértelműen Olaszország a favorit, jóval stílusosabb, játékosabb focit játszanak a kékek, az angolok a merev, sablonos angol játékot vették elő, pedig jóval több is lehetne bennük ...

A dánok ellen egy erősen véleményes tizenegyessel kerültek tovább, de hát ezt hívják haza pályának, ez ellen nincs mit tenni. Ilyen könnyű útja talán még nem volt egyetlen válogatottnak egy EB döntőig (Horváto. 1-0, Skócia 0-0, Csehország 1-0, Németország 2-0, Ukrajna 4-0, Dánia (2)1-1), bár az eredmények szépnek mondhatóak a játékban sokkal kevesebb lelhető fel.

Mancini egy jóval karakteresebb csapatot gyúrt össze egy igazi csapattá, ez a társaság nem csak megérdemelné a kontinens legjobbja címet, de szerintem a pályán is megvalósítja az álmait. Az előzetes várakozásaim, miszerint Olaszország megnyeri az Európa-bajnokságot, most realizálódhatnak. Forza Italia!

Olaszország - Anglia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp