Július havi második Gurus elemzésem tárgyát az izlandi bajnokság 11. játéknapján rendezendő Fylkir - Kópavogs mérkőzés adja! A pénteken este, magyar idő szerint 21:15-kor startoló párharc a tabella alapján alsó házi rangadót takar, ám fogadási szempontból mégsem tűnik rossz választásnak, ha pár tétegységgel rárepülünk a csörtére!

A két együttes még izlandi viszonylatban is szerényebb értékű játékoskerettel rendelkezik, s ha megnézzük nem is csoda, hiszen nem mondható egyikről sem, hogy hosszú évek óta tagjai lennének a Pepsideild mezőnyének! A Fylkir mindössze a 4. szezonját kezdte meg sorozatban az élvonalban, míg a Kópavogs a harmadik idényét tapossa a legjobbak között!

Bár hasonló játékerőt képvisel papíron mindkét csapat, az utóbbi évek egymás elleni eredményei a döntetleneken túl rendre a Fylkirnek kedveztek. Érdemes megjegyezni, hogy a két együttes rendkívül gólgazdag csatákat szokott tolni egymással, ám mindennek köszönhetően az overek piacán elég nyomott szorzókkal találkozik az ember.

Mindemellett a Fylkir felé billenő egymás elleni mérlegen túl a fogadás megkötésére sarkallt a hazai együttes utóbbi időben mutatott jobb formája! Ólafur Ingi Stígsson legénysége a legutóbbi fordulóban bravúros döntetlent ért el a listavezető Valur otthonában (1:1), azelőtt a Kupában egy önbizalomnövelő 7:0-lás armageddonnal sújtották az alsóbb osztályos Ulfarnirt, de a jelenlegi harmadik Vikingur Reykjavik otthonában elért 2:2-es iksz is megsüvegelendő teljesítmény tőlük!

Természetesen a jó formába lendülő, s május vége óta mindössze egyetlen tétmeccsen kapituláló Fylkir ellen mindez nem épp a legkedvezőbb előjel a Kópavogs számára. Úgy tűnik a vendég piros-fehér egylet idén a kiesés elkerüléséért harcol majd, s az eltelt 10 bajnokijukon összegereblyézett 6 egység elég karcsúnak tűnik! Jelenleg három meccses vereségszériában vannak, s a szezonban eddig egyedül az előttük álló Leiknirt tudták mattolni, őket is hazai környezetben 2:1-re úgy, hogy a játékot messze nem a Kópa dominálta!

Összegezve: adott két, jelenleg alsóházas együttes, akik közül a hazai pályán játszó Fylkir mind az utóbbi időbeli formát tekintve, mind az egymás elleni eredményesség téren sokkal jobb mutatókat produkál! Minden bizonnyal uralni is fogják a játékot az élvonal színvonalához képest eddig messze alulteljesítő Kópavogs ellen, így számomra óriási meglepetés lenne, ha a 0-1-3-as vendégmérleggel rendelkező Kópa most behúzná mindhárom egységet!

Szerintem egy pontot legalább otthon tart a Fylkir!

Tipp: 3:1-es Fylkir siker

Fylkir - HK Kópavogs: Dupla esély - Dupla esély tipp