Az u19-es kosárlabda világbajnokságon Lettországban az elődöntők jönnek szombaton. Kegyetlen ütemben darálják a meccseket a srácok, a hajrában péntek-szombat-vasárnap meccsek vannak, negyeddöntő, szombat elődöntő, vasárnap pedig majd a döntő és helyosztók. Szóval kell az állóképesség, kell a bő keret.

Szerintem e két csapatnál minden adott. Érdekesség, hogy az egyik ágon Canada-USA, a másik ágon Franciaország-Szerbia elődöntők jöttek össze, és bizony ahogy néztem a meccseket, a legjobb négy jutott tovább. USA a törökök elleni találkozón még elég semmilyen volt, de ahogy mentek előre, úgy érett össze a csapat, alakultak ki a karakterek, kinek mi a feladata, ki miben jó igazán, szóval összeérett a csapat. Szenegál ellen sem adott bele mindent, de 88 pont lazán jött, mint ahogy a 80+ minden meccsen. a törökök elleni nyitómeccsen a 83 pont volt a legkevesebb dobott, de az a török tempónak is köszönhető, nem siettek a törökök sehova. De kétszer megvolt a 100+ pont, Koreának 130 felett szórtak.

Canada szintén remek csapat, amolyan USA2. De semmivel sem rosszabb, itt is a srácok ugyanúgy amerikai egyetemeken játszanak, amerikai gimiben tolták, szóval ugyanazt a képzést kapják, mint az ellenfél játékosai. Ugyanúgy a keret java része színesbőrű srác, egy srácot kivéve, a 220 centis Edey-t. Jó kis csapat, gyors lendületes kosárlabdát tolnak, bátrak a srácok, Houstan pl. egész eszement spíler, egészséges egoval, ez jó kis rivalry game lesz a két észak ameri együttes között. Egyik sem lassítja a játékot, és egyik csapat sem hozott még le meccset úgy, hogy nem dobta meg a 80 pontot. Tegyük fel, most valamelyik ige, de a másik dobhat akár 90+ pontot. Foult is lesz bőven, de ezek tényleg egész komoly játékot tolnak, gyors a tempó, más játék az övék, mint az európai csapatoké. Míg egy szerb vagy spanyol feji az órát, ezek egyből a gyűrűt támadják. Nálam alap a 160 pont, azaz a 80+ mindkét együttestől

Kanada U19 - USA U19: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp