A végéhez közeledik a lettországi FIBA U19-es kosárlabda-világbajnokság, ahol szombaton is nagyüzem van. Az elődöntőkre is ma kerül sor, USA-Kanada, és egy európai párharc, Franciaország-Szerbia vár ránk. Mindkettő érdekes kis meccs lesz, szerintem kiélezett szoros találkozók.

Franciaország nagyon komoly játékot tol, gyorsak, ügyesek, támadják a gyűrűt, nem sz@roznak sokat a labdával. Egyedül a spanyolok elleni találkozó volt under, de a spanyol csapat a támadó 24 másodpercből 20-at azzal tölt, hogy a triplavonal csúcsán forognak a srácok, mintha épp rölapda lenne, aztán akinél épp van, kezd a lasztival valamit. A szerbek azért ennél jobb és gyorsabb játékot tolnak. Látni a szerb suli alapjait, megvan a srácoknál a kosár IQ, csapatjátékot játszanak, de nagyon jól egyénileg is. A mesterrel remek a kapcsolat, ha kell edző-játékos, ha kell baráti viszony. Érdekes volt tegnap is látni, ahogy az egyik pillanatban még leszidja a játékosát a kopasz, aztán a másik pillanatban már megöleli és bíztatja, hogy semmi baj, űzni kell tovább. Fejben jók ezek a szerb srácok, ami nem lep meg, az viszont igen, mennyire érett kosárlabdát tolnak a gall srácok. Remek szerkezetű együttes, Wembanyama egy állat, ilyen gólyamadár féle, nyurga hosszú srác jó kis 220-as center, tegnap 8 blokkja volt, szóval a szerbeknek rá valamit ki kell találni. Egyébként ahhoz képest, mekkora magas srác, egész ügyes, csak azt vállalja, ami komfortos, rápakolnak pár kg izmot, és kész is a következő Gobert. De tényleg jó nézni a gallok játékát. Tegnap mondjuk nagyon belealudtak a meccsben, a litvánok első 15-20 pontjából minimum a fele gyorsindítás volt, de magukhoz tértek.

Az még kérdés, hogy ezúttal milyen lesz a bíráskodás, vannak bírók hármasok, akik totál szétfújják a meccseket, de akár ilyen lesz, akár engedik a keményebb játékot, 71 pont alsóhangon jön mindkét csapattól, amit én eddig láttam meccseket a két csapattól, ez nagyon jó kis opciónak tűnik.

Franciaország U19 - Szerbia U19: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp