Az Európa bajnokság véleményem szerint két legjobb csapata játszhatja a döntőt ma este a Wembleyben. Viszont ez nem egyenesen arányos azzal hogy a torna legjobb meccsére van kilátás, hiszen olyannyira nagy a tét hogy a mérkőzés könnyen unalomba fulladhat mikor a csapatok a "csak gólt ne kapjunk, hátul ne hibázzunk" taktikát folytatják majd 90 vagy 120 percen át. Anglia ebben az egész tornán élen járt. Egészen a dánok elleni elődöntőig nem kapott gólt Southgate csapata, akkor is csak egy szabadrúgás után kellett Pickfordnak a hálóból kiszednie a bogyót. Akció gólt továbbra sem kaptak, nagyon stabil lábakon áll a hátsó alakzat előtte a Rice - Phillips duóval megerősítve. Rengeteg kritikát kap a csapat emiatt a játékstílus miatt (sokszor U alakban adogatva hátul a labdát percekig a réseket keresvén) , de ha ezzel eredményesek akkor kár lenne ezen változtatni és az angol szurkolók aligha fognak megharagudni az EB cím bezsebelése esetén.

Anglia tehát kicsit olaszos stílusban nyomja, amíg Mancini éppen azt játssza csapatával amit az Angoloktól vártunk volna előzetesen, azaz egy gól után sem húzzák/húzták be a kéziféket és mennek a következőért.. Ez mondjuk főleg a csoportkörre volt igaz, a kieséses szakaszban már kényszerből visszább vettek ebből az ellenfelek erőssége végett és Belgium majd főleg Spanyolország ellen már elmaradt a sziporkázás.. Előzetesen nem biztos hogy sokan a döntőbe várták volna ezt a csapatot, így ez egy óriási lehetőség az olaszoknak így szerintem ők sem fognak fejjel a falnak rohanni. Sajnos ahogy 10-ből 9 ember én is azt érzem hogy kevés gól lesz, mindkét válogatott régóta vár egy nagy tornán való győzelemre ami piszkosul óvatos kezdést hozhat.

Véleményem szerint az angolok fogják inkább birtokolni a zsugát és mivel a csapatok tisztában vannak azzal hogy Pickford és Donna hálóját is piszkosul nehéz bevenni a lehető legkevesebb kockázatot fogják vállalni és lepereghet az első félidő gólok nélkül. Az angol pontrúgások viszont extrán veszélyesek amiből bármikor lehet egy nem várt találat így inkább az olaszokat teszem csak 0-ra féliőig.

Tipp: 0-1

Olaszország - Anglia: Olaszország gólt szerez - elsõ félidõ - Igen/Nem tipp