Elég lesz vajon Udvardy Pannának a nagyobb nevű ellenfél ellen a hazai pálya előnye? Az Amerikában készülő magyar játékos ellenfele az a Mayar Sherif lesz, aki korábban önerőből már a Garrosra is tudta magát kvalifikálni.

Udvardy Panna számai nekem nem annyira jönnek be. Vagyis nem annyira, hogy érteném itt miért csak 2.30 körül mozog a szorzója a győzelemre. Teniszben azért a hazai pálya nem nyom annyit a latba – lásd a „sikeres” selejtezős játékosainkat, akik közül mindenki kiesett az első körben. A tavalyi nagy leállás alatt is végig az USA-ban maradt Panna és éppen ezért rengeteg meccset játszott. RENGETEGET. Viszont az ellenfelei is leginkább ITF szint voltak, itt meg azért ugrottunk egy emeletet a WTA-ra. Sherif már WTA szint, Udvardy egyelőre ITF. Jól mutatja ezt a magyar lány eredménysora is: az elmúlt 2 hétben 25 000$ összdíjazású tornákon szerepelt, ahol két 200-on kívüli játékos verte a torna véghajrájában. Kerestem olyan ellenfeleket neki ebből az évből, akik szoktak játszani WTA meccseket is, azonban az idén lejátszott 51 meccséből alig akad ilyen. Wimbledonban kikapott Osorio Serranótól, Charlottesville-ben salakon Boultertől, a múlt heti bastadi győztes Parrizas Diastól Argentínában, míg év elején Kucovától. Más, nagyon más színvonalú játékosok ellen mérkőzik Udvardy, aki mindössze a szabadkártya lehetősége miatt lehet itt a főtáblán.

Sherif az első egyiptomi teniszjátékos volt GS főtáblán, ráadásul pont salakon kvalizott fel tavaly. Az idei évben többet vártam tőle, azonban az eredményei így is felülmúlják magyar riválisáét. Ráadásul éppen az utóbbi két hétben kezdett jobb eredményeket szállítani: Montpellier-ben a döntőben kapott ki attól a Kalininától, aki 10 meccs veretlen és szintén itt van a budapesti főtáblán, míg a múlt héten a később döntős Govortsova búcsúztatta őt Bastadban. Kemény pályán mozog elsősorban kifejezetten rosszul, így az első nap alapján neki bejöhet ez a budapesti pálya. Félvállról nem veheti a meccset, mivel a 105. heléyvel még lehetősége van arra, hogy a US Openen már egyből a főtáblán kezdhessen. A lehetőség adott, mivel a második körben a Sasnovich - Babos meccs győztesével játszik. Közel sem vagyok benne biztos, hogy itt a végén Sherif győzelem lesz, azonban az 1.60 feletti szorzót túlzónak érzem ezen a pályán rá.

Sherif, Mayar - Udvardy, Panna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp