Anhelina Kalinina igencsak darálja idén a salakos meccseket. Az ITF szintet is beleszámítva csak salakon több találkozó van mögötte, mint amennyit Pera egész szezonban játszott – az összes borítást nézve. Ráadásul az ukrán éppen 11 meccses győzelmi szériában van, miután nyerte a 60K-s montpellier-i, majd a 100K-s contrexeville-i eseményt is. Utóbbiban éppen azt a Gálfi Dalmát verte nagyon simán, aki szintén jó teljesítménnyel nyitott a budapesti első körben.

Szánom-bánom, de Kalinina pont olyan pályára került kedden, amit nem néztem meg személyesen, így főleg az eredményeire támaszkodok most. Négy salakos ITF győzelme van idén, míg a Garrosra felkvalizta magát és a főtáblán is ment egy fordulót. Végül – a szintén Budapesten nyaraló – Collins verte őt sima két szettben. Ettől függetlenül a 28/3-as mérlege kiváló. El is érte ezzel a karrier csúcs magasságát, mivel a top100-ba jött fel a múlt heti győzelmével (95.). A US Open főtábla ezzel biztosítva tűnik, miután az itt szerzett pontjaival tovább menetel felfelé. Könnyű dolga semmiképpen sem lesz, azonban az amerika/horvát Pera inkább kemény borításon mozog jobban, így underdognak sem mondanám az ukránt.

Pera idei éve nem annyira ütős. 15 győzelem mellett 15 vereséget számol, amiből gyorsan megtudható, hogy sok első körös vereséget számlál ebben a szezonban. Wimbledon után salakon teljesítménye igen gyenge és múlt héten például a belga Bonaventure verte, aki szintén nem nevezhető kiemelkedő salakos játékosnak. Grabher is ráijesztett az első körben, miután behúzta az első szettet, azonban utána Pera magára talált és innentől mindössze 3 játékot bukott. Tény, ő a nagyobb név ebben a párosításban, viszont Kalinina olyan szépen menetel egész évben a salakos tornákon, hogy nem tudom otthagyni underdogként. Ráadásul vasárnap azt a Gálfi Dalmát verte 6-2, 6-2-re, aki szintén jó játékot mutatott az első fordulóban Bolsova ellen. Az első kör előtt féltettem, hogy mennyire veszi komolyan a budapesti tornát, viszont a Kalinskaya elleni meccs választ adott erre is. Ukrán győzelemre fel!

Kalinina, Anhelina - Pera, Bernarda: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp