Szerbiában a bosnyák etnikumu Dobojban rendeznek a héten ITF Futures tornát. A közelség adta lehetőséggel élve számos magyar indult el a versenyen. Piros Zsombor és Fajta Péter még versenyben van, míg Piros extra favorit az elődöntőjében, addig Fajta Petire (a szintén teniszes Nagy Adrienn kedvese) a bukmékerek egy ki-ki leosztást adtak meg a szorzók tekintetében.

A riválisát nagyon nem szerettük meg a héten, hiszen sorozatban három magyar fiút tisztogatott el az útból. Velcz Zsombort döntő szett 7:6 -ra, majd Marozsán Fábiánt szintén döntő felvonás tie-breakben, végül pénteken Madarász Gergelyen döntő szett 6:1 -el kerekedett felül.

Mind Marozsán, mind Madarász jelenleg előrébb jár játékban Fajta Petinél, így sajnos nem várok tőle sem megváltást ebben a párosításban.

A cseh fiú bizonyította a héten, hogy nagy küzdő, nagy fegyvertény, Marozsán és Madarász legyőzése.

Fajta még sosem jutott ITF tornadöntőbe a felnőtt versenyeken, egyszer is csupán elődöntőbe a tavalyi évben, de az meg kemény borításon esett meg.

Egy előnye lehet a magyar fiúnak, hogy jóval kevesebbet töltött a pályán, pénteken például Kekez ellen egy game után feladta a horvát riválisa, ám megfordítva lehet a beütöttség is hiányiozhat majd a számára, tehát ez kétélű dolog.

Én azzal, hogy Krumich, mind a három magyar szembe jövőt kiiktatta és rendre nagy harcos oldalát mutatva. most is a cseh fiú végső sikerére szavazok. A döntőben pedig Piros Zsombor vehet elégtételt a négy magyar honfitársáért, persze ehhez még vennie kell neki is a szombati lépcsőfokot.

Krumich, Martin - Fajta, Peter: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp