Elég érdekes módon játsza felkészülési mérkőzéseit a német 1.FC Köln együttese. Két nap alatt két mérkőzést játszanak, majd utána egy pár nap pihi következik.

A nyári szezon első mérkőzését egy alacsonyabb osztályú együttes ellen játszották, a Regionalligában szereplő Fortuna Kölnt verték 4-0-ra. Az azt követő napon a Duisburg ellen játszottak egy 1-1-es döntetlent. Megosztották a játékosokat, ki ezen, ki azon a találkozón játszott többet. Pár nap pihenő után tegnap legyőzték a tartalékos Bayern, ma a svájci Schaffhausen ellen lépnek pályára. A tegnapi találkozón többnyire az első csapat játszott, a legtöbben 60 percig a pályán voltak. Gondolom ma inkább a perememberek szerepelnek többet, azt pedig láthattuk már sokszor, hogy a fiatalok és a cserék nem tudják felvenni a versenyt egy esetleges 'erősebb csapat' ellen ( pl. tegnap a Bayern, vagy a Dortmund).

Nem állítom azt, hogy itt is csak azok lépnek pályára, akik eddig kevesebbet, de szerintem többnyire az ő szerepeltetésük lesz most a lényeg.

A két együttes először találkozik egymással, korábban még nem volt mérkőzésük egymás ellen. A svájci másodosztalyban szereplő Schaffhausen második felkeszülési talalkozója lesz ez, az elsőt a szintén svájci Grasshoper ellen játszottak. Akkor 4-2-re nyert az itt pályára lépő együttes, tehá a góllövéssel nem állnak hadilábon.

Azt gondolom, hogy gólgazdag találkozó lesz ez a mostani, ahol a vendégek megrúghatják a minimum két gólt. Kis szerencsével lejöhet a tipp, ekkora szorzón muszáj bepróbalnom.

1. FC Köln - FC Schaffhausen: FC Schaffhausen által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp