Amennyiben az utóbbi bő fél év eredményességét nézzük a PDC nagytornái kapcsán, akkor megállapíthatjuk, hogy az UK Opent leszámítva a fentebb megnevezett két személy minden trófeát bezsebelt, amit lehetett! Price megnyerte a VB-t decemberben, majd 2021-ben eljött Johnny Clayton eddigi karrierjének abszolút csúcspontja, amikor az addig szinte semmit sem nyerő játékos elhódította a Masters trófeát, majd debütálásának évében a Premier League trónjára is felülhetett!

Mindezen sikerek pedig leginkább a walesi darts-fanatikusokat tehetik büszkévé, hiszen a két delikvens honfitársak, sőt a csapatvilágbajnokságon ők alkotják Wales duóját! Úgy tűnik tehát, hogy a "Sárkányok" totálisan felzárkóztak ezen sportág terén Hollandia, Skócia, és a nagy rivális Anglia mellé!

Ha Humphries-Ratajski meccs elemzése során azt írtam, hogy elődöntőbe illő párosítás, akkor itt fokozom: ez a párharc simán megállná a helyét egy fináléban is! Price ugyan a Premier League kihagyásával hosszú időre kényszerpihenőre került, ám szombaton Jermaine Wattimena földbe döngölésével megmutatta, hogy tartja pazar formáját a világelső (10:4)!

Clayton dolga már kissé nehezebb volt az utóbbi egy évben parádés formajavuláson átesett Dirk van Duijvenbodéval (10:7), ám kulcsfontosságú pillanatokban a walesi tudott éberebb, illetve koncentráltabb maradni!

Természetesen az aktuális párharc során a bukik Price sikerét favorizálják, amivel egyetértek, bár úgy vélem egy 1.72-2.10-es oddspár reálisabb lett volna az 1.57-2.37-nél. Mindazonáltal én a meccs kapcsán nem is a kimenetelre mennék rá, hanem a klasszis megvillanásokra! Véleményem szerint vannak ők alapból olyan jóban, hogy ne akarja egyik sem megalázni a másik honfitársát, így én azért számolok jó pár leggel a csörte kapcsán. Sajnos az irodák észnél vannak, s elég alacsony oddsokat húztak meg a leg-overek tekintetében. Viszont a magas kiszállók piacán bukkanhatunk értékes szorzókra! Price kiélezett meccseken, tornákon - főleg, ha bepörög - nagyon tudja dobni a high-checkoutokat. Wattimena ellen is jött egy 132-es példának okáért, ami kishíján itt már meg is felelne nekünk. De Claytont sem kell félteni, aki pl. Duijvenbode ellen egy 164-es kiszállót vállalt!

Amondó vagyok, hogy aki itt tovább szeretne jutni, annak muszáj lesz extrákat elővenni a tarsolyból, hiszen mindkét player jelenleg az elitmezőny élén áll formát tekintve, így minden adott, hogy a kommentátorok ámulatukban gyakorlatilag végigüvöltsék csörtét!

Price, Gerwyn - Clayton, Jonny: A mérkőzés legmagasabb Checkout-ja - Felett/alatt tipp