Max téttel sem vállalok túl nagy rizikót erre a meccsre, ugyanis egy ideje ennek a párosításnak már bőven nem de Sousa az underdogja..

Nagyon vártam Smith és Searle összecsapását, ami nagy csalódás volt szerintem sokak számára. A többek között 180-akban kiemelkedő Smith ne dobjon egyetlen maximumot sem 17 leg alatt? Mindent elmond ez az első körös játékáról és a testbeszéde sem volt az igazi. Szimplán Searle még nála is gyengébb volt, abszolút semmi extrát nem hozott a két angol a meccsen. Nyilván ettől sokkal többre képes Smith, de egy ilyen stabil portugál ellen még akkor sem fog szerintem sokra menni, ha emel játéka színvonalán.

De Sousa azért jóval erősebb játékot mutatott egy indiszponált Clemens ellen és annyit adott ki magából, ami bőven elég volt egy 10:2-es győzelemhez. Az elmúlt 1-2 évben ért fel a topra a portugál, már top 10-es dartsos, de ha így halad, lesz ebből még top 5 is. Mindig élvezi a játékot a nagy mamlasz és nagyon koncentráltan tud játszani bármilyen fontos szituban is legyenek. A 180-ak terén sem kell félteni, de a kiszállókat is általában körön belül megoldja, Clemens ellen is hozta a legalább 3/1 kiszállót.

Míg Smith rendkívül hullámzó tud lenni, de Sousa ennél jóval stabilabb és az elmúlt időszakban folyamatosan hozza a nagyon magas szintű játékot. Jelen állapotban lévő Smith ellen ez szinte biztos vagyok, hogy elég lesz. Az egymás elleniken rendre szoros meccseket játszanak, most viszont simán benne van egy simább portugál győzelem, egy 11:6 körüli eredményt jósolok.

Smith, Michael - De Sousa, Jose Oliveira: Match Odds - Mérkőzés tipp