A forró nyár közepén rendezik az ilyenkor szokásos pozoblancoi Challenger tornát Dél-Spanyolországban, kemény borításon. Érdekes ez a fix nyári időpont, nem véletlen, hogy a napi program is 17 órakkor kezdődik, hiszen holnapra még ekkor is 37-31 fok közötti hőmérsékletet várhatnak.A mezőnyben találhatóak ATP fix játékosok, Challenger menetelők, de még ITF -es szerencsepróbálók.

ATP szinten már bizonyított a francia Barrere, akinek az idén nem megy annyira, de ez az pozoblancoi torna is remek lehetőséget ad, hogy újra megtalálja a saját játékát.

Ellenfele a bolgárok 20 -éves játékosa Adrian Andreev, akitől talán túl sokat várnak, kicsit túlsztárolják és ezért sem tudja kihozni magából, amit a tehetségéből adódóan lehetne. A bolgár fiú még ATP szinten sem nagyon nyert mérkőzést, egyedül a szófiai tornán mérethette meg magát a számos szabadkártyának köszönhetően, illetve év elején a szingapúri tornán megtudott verni egy bokasérülést szenvedő Lloyd Harrist. Azóta nyert egy ITF tornát, de a közelmúltban, ahogyan Challenger szintre lépett megint a sikertelenség jutott osztályrészül számára. Braunschweigben a lengyel Michalski, Jászvásáron Miedler ütötte ki őt, megjegyzendő mindkét ellenfele inkább ITF/ATP CH szinteken mozgó rivális. Most pedig egy fix ATP játékos érkezik Barrere személyében. Véleményem szerint ez egy óriási minőségbeli ugrás lesz a balkáni versenyzőnek, nincsenek meg a játékának azon elemei, amellyel az ATP szintű ellenfeleket kezelni tudná. Mindenesetre, ha nem is sima, de mindenképpen francia továbbjutást várok.

Andreev, Adrian - Barrere, Gregoire: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp