Dárdai Pál Herthája már az ötödik felkészülési mérkőzését játszhatja júlisban. Az ellenfél a harmadik vonalbeli Lübeck együttese lesz.

Igen izgalmas felkészülési találkozókon van túl a berlini együttes. Előbb verték 7-0-ra az Oberligában szereplő MSV Neurrupin együttesét, majd egy 3-1-es győzelem a Babelsberg ellen. Harmadjára egy gólzáporos, nyolc gólos thriller következett. A Hannover ellen már 3-1-re is vezetett az első osztályú alakulat, majd innen fordított 4-3-ra a másodosztályú együttes. Végül egy büntetővel lett egál. Negyedik találkozójuk a szintén másodosztályú St.Pauli ellen volt, ismét döntetlen lett a vége. 2-2 lett végül a végeeredmény, a második félidő gyakorlatilag unalomba fulladt.

Az idei évben eddig két játékos érkezett, aki említésre méltó, az egyik a Schalkés Serdar, a másik pedig Kevin-Prince Boateng. Távozott ingyen Matthew Leckie es Sami Khedira, illetve lejárt a kölcsönszerződése az Arsenalos Guendozinak, illetve a szerb Radonjicnak. Erősítésre szorul még a keret, de egy-két posztra kellhet már csak minőségi játékos.

Selke, Lukebakio és Cordóba is nagy formában kezdte az új idényt. Gyakorlatilag majdnem minden gólt ők hárman szereztek eddig. Harmojukhoz még hozzájön egy-két gólerős játékos, akkor az látható, hogy nem is elképzelhetetlen ez a négy gól.

A Lübeck együttesének ez lesz a harmadik mérkőzése, mióta elkezdték a felkészülést. A dán Vejle ellen 2-0-ra kaptak ki, majd ugyanilyen arányban verték a Regonalligás Hansa Lüneburgot.

Nem gondolom, hogy sokáig nem bírja majd a Hertha iramát az alacsonyabb osztályú együttes, szerintem ez a gólmennyiség már a félidőre lejön. Ha pedig azt vesszük, hogy erre 90 perc van, akkor ez a határ ajándék, amit köszönünk szépen.

Hertha BSC - VfB Lübeck: Hertha BSC által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp