Köztudott, hogy nagy Paks-rajongó vagyok, előszeretettel fogadok a meccseikre, így kiemelt figyelemmel követtem a felkészülésüket is. Lassan megérkeznek Szlovéniából, az edzőtáborból, ahol több érdekes mérkőzést is játszottak. Az egyik meccsüket a cseh 1. FC Slovacko csapata ellen játszották. Bognár György edző azt mondta a mérkőzésüket követően a csehekről, hogy a legerősebb ellenfelük volt, nagyon agresszíven és gyorsan játszottak, kifejezetten jó csapat benyomását keltette. A Slovacko meg is verte 2-1-re a magyar csapatot, méghozzá úgy, hogy a második félidőben fordította meg az állást (Bognár szerint egy lesgóllal és nem adtak meg nekik egy jogos büntetőt, de ezt a kijelentést adjuk az elfogultság számlájára).

Szóval a Slovacko együttese nagyon jó csapatnak tűnik, akik a felkészülés során is kiválóan szerepeltek, csak az orosz másodosztályú Orenburg ellen nem sikerült győzniük. Jó fizikai állapotban vannak, sok gólt szereznek a második félidőben.

Ezzel szemben a bolgár Lokomotiv Plovdid felkészülésétől nem lehetünk elájulva. A Levszki Szófia, a Beroe és a CSKA 1948 Szófia is legyőzte őket, a legutolsó edzőmeccsüket nyerték meg 1-0-ra a másodosztályú Hebar csapata ellen. Sokat nem lehet tudni a csapat erejéről, de ha ezeket a meccseket megnézzük, akkor inkább a Slovacko felé billen a mérleg nyelve.

Én hiszek Bognár Gyurinak. Ha ő azt mondja, ezt a Slovacko egy erős csapat, akkor benne van az is, hogy legyőzik a bolgárokat Bulgáriában. A cseh foci most magasabban jegyzett, mint a bolgár, ekkora szorzón látok benne lehetőséget.

Teljes játékidő - Mérkőzés