A Finn Kakkonen B csoportjában rendezik ezt a találkozót, ahol a tizedik helyezett TPV fogadja a hetedik Ilves-Kissat együttesét. A hazaik nyolcadik, a vendégek hatodik bajnoki mérkőzése lesz ez a mostani találkozó.

A legutóbbi két Ilves-Kissat találkozót elhalasztották, ezért júliusban még nem játszott mérkőzést a vendég együttes. Az idén feljutott Ilves-Kissat jól kezdte az idei szezont, ha az elmaradt mérkőzéseit nyerni tudná, akkor az élbolyba is odaérhetne. Az együttes kiemelkedett a negyedosztályból, tizenegy mérkőzés alatt 47 gólt rúgtak. Viszonyításképp, a második legeredményesebb együttes tizenkilenccel kevesebbet szerzett. Nem lógnak ki ebből az osztályból, sőt. Igen jól szerepelnek, igaz, a listavezetőtől kikaptak 3-1-re, de azt leszámítva három győzelem és egy döntetlen a mérleg.

A hazaiak úgy tizedikek, hogy eggyel többször játszottak, mint az előtte és mögötte lévő együttes. A legtöbb gólt a TPV kapta, szám szerint huszat. Sok gól van a mérkőzéseiken, többször kaptak négyet és ötöt. Egy találkozón viszont 5-2-es győzelmet is össze tudtak hozni, vagyis nem áll távol tőlük a góllövés, ha kijön a lépés.

Egymás ellen 2015 óta nem találkoztak, de érdekesség, hogy az egymás elleni mérleg 5-5-0 a hazaiak javára. De mivel ezek a találkozók már hat éve voltak, ezért messzemenő következtetést nem lehet levonni belőlük, mindenestre érdekes, hogy ezen a találkozón jöhet el az első Ilves-Kissat siker.

Ha ez a tippem is elmegy, akkor azt hiszem erre a hónapra be kell fejezzem a tippelést. Úgy gondolom, hogy itt kiszakadhat a gólzsák és meglehet a minimum öt gól.

TPV - FC Ilves-Kissat: Gólok száma - Felett/alatt tipp