A World Matchplay az alsóági negyeddöntőkkel folytatódik, miután a tegnapi nap a felső ágon az elődöntőbe jutott Ratajski és van den Bergh ami óriási meccsnek ígérkezik a két játékos formája alapján. A mai negyeddöntők alkalmával sem fogunk viszont unatkozni vélhetően, miután a torna eddig talán legjobb teljesítményét nyújtó Peter Wright találkozik a torna eddigi egyik legjobb meccsét játszó Michael Smith-el.

Wright elképesztő jó formában dartozik. A Players Championship-t könnyedén, a döntőben nagy riválisát van Gerwent simán 8:2-re legyőzve tudta megnyerni a trófeát, majd ezt a formát átmentette ide a World Matchplayre is. Az első fordulóban Noppert ellen 100-as átlagot súrolta és 50% felett kiszállózott így nem meglepő hogy a holland ezzel nem tudott lépést tartani és nagyon csúnyán 10:2-es arányban maradt alul. Wright a nyolcaddöntőben talán még egy lapáttal rátett addigi teljesítményére és a mindenkire veszélyes angol, Joe Cullen ellen brutális első 9 nyilas átlagot produkált (115<) de az összesített átlaga is 105 felett maradt szintén 50% feletti (pontosabban 55%) kiszállózással. 11-5 -ös győzelme teljesen reális volt úgy, hogy Cullen sem tolta rosszul és szintén kiválóan kiszállózott ha eljutott odáig (5/10).

Ellenfele Smith nem volt túl stabil a nyolcaddöntős meccsén és a portugál de Sousa "bénázása" is kellett hozzá hogy végül itt lehessen a negyeddöntőben. 8:10-es hátrányból tudott felállni nagy segítséggel az angol majd a hosszabbításba aki látta a meccset sejthette hogy nem lesz jó vége a portugál számára a meccsnek ami végül egy újabb nagyobb csavarral fűszerezve de bekövetkezett. Brutál meccs volt, fordulatos izgalmas, de ezt de Sousa nagyon elszúrta. Smith 100-as átlagal és 41%-os dupla mutatóval zárt, amin javítania kellene ha Wright ellen nyerni szeretne. A meccsek immáron 16 nyert legig mennek, én úgy érzem Wright jut majd az elődöntőbe, neki szorítok. A legutóbbi három alkalommal a skót nyert ebben a párosításban.

Tipp: 16-11

Wright, Peter - Smith, Michael: Match Odds - Mérkőzés tipp