Egyiptomban is hétről-hétre játszák az ITF tornákat a Al-Solaimaneyah Tennis Centerben, most éppen salakon. A mezőnyben vannak fix állomásozók, de többen csak egy hétre érkeztek. Ilyen a spanyol kontingenshez tartozó itt ebben a párosításban fellépő két ibériai versenyző hölgy is.

Romero Gormaz a fiatalabbik mezőnyhöz tartozik, 19 éves korára elérte, hogy játszott már ITF torna elődöntőt és számos negyeddöntőt, de tehetsége okán még bőven van hová fejlődnie. Hoste Ferrer 23 évesen beleszöürkült már a mezőnybe, darálja, darálja a versenyeket, ami a csövön kifér és néha elkap bár elődöntőt, de amint egy játékügyesebb riválisba botlik akkor vége a történetének. Márpedig a mostani leosztásokat nézve erre számíthatunk.

Hoste Ferrer az utóbbi fellépésein TOP900 -on túli, 1000 -en felüli versenyzőkkel találkozott és jutott tovább a következő körökbe. Ahogyan TOP600 vagy alattiba ütközött, lásd Bayerlova, Hurricane Black, Vicens Mas, Ramé, Bassols, rendre kikapott.

Romero Gormaz játékában pedig bőven benne van az előrelépés. Az előző körben a Hoste Ferrerrel körülbelül azonos súlycsoportba tartozó a TOP600 körül mozgó Lantigua de La Nuezt is sikerült két szettben 7:5,6:1 -el lapátra tenni. Most a semmi különössel, csak "darálással" operáló Hoste ferrer ellen, a változatosabb, színesebb játékával szintén felülkerekedhet.

Az irodák is őt ajánlják, hozzák ki esélyesként és ez Hoste ferrernek amúgy sem jó ómen, hiszen előrébb jegyzett vagy azonos szinten álló ellenfelet, esélytelenként jegyezve már három hónapja nem tudott legyőzni. A forma egyértelműen a négy évvel fiatalabb Gormaznak kedvez én mellé teszem le a voksomat.

Romero Gormaz, Leyre - Hoste Ferrer, Claudia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp