Amire én gondoltam, az az 1.40, és ez is csak amiatt, mert van Gerwen azért név a szakmában. Jó reggelt. Peter Wright szorzóját gondoltam este 1.40 körülinek, amikor néztem a péntek esti negyeddöntőket. Nos, Peter Wright megint elképesztő játékot mutatott, Michael Smith sem játszott rosszul, de Wright annyira stabil volt, hogy az valami elképesztő. Én a 2. reklámszünet után kapcsolódtam be talán, de Wright úgy játszott, ahogy nem lehet, kb minden első nyila a tripla 20-as szektor kellős közepén landolt, aztán húzta rá a többit, élvezet volt nézni. A 23 leges meccsen Wright összesen két breaket engedett, kétszer vette el Smith a kezdését, szóval ja, jól tolta. Smith 99,23-as három-nyilas átlag mellett kapott ki simán, 16-7 arányban. Ellenben Gerwen tőle nagyon ritkán látható ocsmány játékkal verte Asp-et. Az a meccs egy szenvedés volt mindkét játékos részéről. Asp valami hihetetlen mennyiségű szektorhibát vétett, szerintem 40 alatt nem állt meg, de Gerwen is ment vele. Hihetetlen mélységekben voltak, egymás húzták le.

Én, látva a két játékos előző meccseit, egy 1.40-en is Wright győzelmet tippeltem vola, így meg nincs kérdés. Peter Wright mentálisan nagyon egyben van, süt róla, hogy önbizalma is az egekben. Aztán ha Wright ilyen állapotban van, nincs ellenfele. Ez a mostani Gerwen erős középszer. Ha vannak is jó időszakai, 2-3 leget bír koncentrálni, aztán szétcsúszik. Kiszállóra is nagyon pocsék, amit ASP-pel tegnap műveltek, hát az katasztrófa volt. Tömegben sem az igazi, kiszállóra dobott nyilai pedig hihetetlenek voltak negatív értelemben. Gerwen már nem a régi, Wright ezt a meccset 5-6 leg különbséggel nyeri szerintem jelen formák alapján.

Tudom én, hogy egyik napról a másikra lehet javulni sokat, de a két játékos formáját elnézve ez kb 17-10. Sokat mond utolsó PC meccsük, ami nem volt oly rég, 07.08-án Peter 8-2 arányban verte MvG-t. A nap tippje nálam Olimpia ide, Olimpia oda

Wright, Peter - van Gerwen, Michael: Match Odds - Mérkőzés tipp