A hetedik helyezett York fogadja az ötödik helyezett Edmonton együttesét a nyolc csapatos kanadai labdarúgó bajnokság nyolcadik fordulójának záró mérkőzésén.

Érdekes lebonyolítása van a bajnokságnak. Két évvel ezelőtt két szakaszból állt a bajnokság, tavaly pedig az első négy helyezett szerepelt egy második csoportkörben a bajnoki címért. Idén is az első négy helyezés playoffot ér, hogy milyen formában, az egyelőre rejtély számomra.

Mindkét együttes pocsék formában vannak, de szerencséjükre van még valamennyi esélyük az első négy helyezés elérésére, igaz elég csekély. Az előző szezonban egyik együttes sem jutott a második körbe. A York épphogy lemaradva az ötödik helyen végzett, egy ponttal maradt el a Pacific mögött. Az Edmonton az utolsó, nyolcadik helyen zárt, mindössze egy ponttal.

Az előző szezonban a York 1-0-ás győzelmet aratott idegenben. 2019-ben egy-egy győzelem volt a találkozójukon, míg idén 1-1-et játszottak fordított felállásban.

Idén jobban áll a vendég együttes, 6-6-os gólaránnyal állnak 2-2-3-as mérleggel. 1-3-3-as mérleggel rendelkezik a hazai együttes, 6-12-es gólarányuk elég gyenge.

Hazai pályán még veretlen a York együttese, míg az Edmonton nagyon gyenge idegenben. Két hazai mérkőzésen van túl a York, 2 pontot szereztek eddig. A vendégek három forduló alatt mindössze egy pontot tudtak összekaparni.

Mindkét együttesnek tepernie kell, ha playoffot szeretnének, ez pedig jó hír a számunkra. Egy pontokkal nem mennek sokra, ami azt jelenti, hogy egy kiélezett, eseménydús találkozót eredményezhet. Hazai gólokat várok, illetve hazai pontszerzést.

York 9 FC - FC Edmonton: York 9 FC által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp