Vasárnap este 21:30-tól rendezik az idei World Matchplay fináléját, ahol a címvédő Dimitri van den Bergh a világranglista 2. Peter Wright ellen kísérli meg sorozatban másodjára elhódítani a Phil Taylor-trófeát!

Számomra valahol meglepetés a fiatal, címvédő belga döntőzése, hiszen a tavalyi győzelme óta eltelt egy évben nem igazán alkotott maradandót. Most pedig menetelése során olyan ellenfeleket gyűrt le, mint Dave Chisnall, vagy éppen az aktuális világbajnok, világelső Gerwyn Price! A szombati elődöntőben a karrierje eddigi legnagyobb sikerét elérő, lengyel Krzysztof Ratajskit küldte haza, viszonylag sima mérkőzésen (17:9). A csörtéhez hozzá kell fűzni, hogy bár van den Bergh majdnem 100-as átlagot dobott, s az eredmény alapján látszólag nagy különbségű sikert aratott, a döntőbe jutásához markánsan asszisztált förtelmesen rossz kiszállózásával a "Lengyel Sas". Pedig a mérkőzés elején még Ratasjki vezetett 4:1-re! Ám mentálisan nem bírta el azt, hogy a feltámadó belga sorozatosan elkezdte behúzni a legeket! Igazából 10:9-ig még bármi benne volt a mérkőzésben, végül azonban teljesen felőrlődött a kiszállózás miatt önbizalmában teljesen megrogyott lengyel. A hitehagyottságot pedig abszolút érzékelte van den Bergh, aki mellé látványosan spanolta magát, ráadásul a közönség is mellette állt.

Most azonban Peter Wright személyében mérföldekkel keményebb, klasszis-kategóriájú játékos ellen kell a 18 nyert legig tartó meccsen helytállnia! Wright már nem Ratajski, hosszú évek, évtizedek rutinja áll mögötte, ráadásul a skót vérmérséklete is alacsonyabb hőfokon ég az ilyen magasságokban még újdonsült lengyelénél!

Nem mellékesen Wright az egész torna során messze a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja, s eddig még csak megszorongatni sem tudta senki, pedig meccselt itt már Joe Cullennal, Michael Smithszel, és az elődöntőben pedig brutális űrdartsszal ütötte ki Michael van Gerwent (17:10). 110,37-es átlaga pedig valami elképesztő! Korábban pont a hollandtól szoktunk meg ennyire ellenállhatatlan játékot!

Amennyiben tehát Wright nem rogy meg mentálisan a finálé előtt, akkor óriási meglepetés lenne, ha a skót nem hódítaná el karrierje során első ízben a World-Matchplay trófeáját! Van den Bergh is nagyot megy a tornán, de az előjelek alapján ezen a héten Peter Wright megállíthatatlannak tűnik! Reméljük kulcsfontosságú pillanatban a finálé előtt nem cserél nyilat Snakebite!

van den Bergh, Dimitri - Wright, Peter: Match Odds - Mérkőzés tipp