Évtizedek óta jó focit játszik a Rijeka, aki egy kisebb tavalyi hullámvölgy után újra szárnyal. Emlékezhetünk, hogy a 2000-es évek elején a Csank irányította Fradit is búcsúztatták az Adria-partján. Töretlenül ott vannak a horvát élcsapatok között évről-évre. Az Istra rendszerint a kiesés elkerüléséért küzd, tavaly is épp a vonal felett maradt. Azt gondolom, hogy a hazaiak otthon tartják majd a három pontot.

Rozman tavaly is kivezette a rijekai focicsapatot az Európa Ligába, viszont korán búcsúzott és egy gyenge őszi szezont produkált, majd a tavaszi rajt sem sikerült. Volt időszak, hogy a Dinamo, Osijek, Goriza trió több, mint 10 pontos előnybe került velük szemben. Jött is az edzőváltás. Goran Tomic összeszedte a társaságot, és egy korábbinál sokkal támadóbb 4-3-3-ban kezdett dolgozni. Ugyan viszonylag későn, március elsejével történt meg a kinevezés, mégis megtörtént a csoda. A lassan kieresztő Goriza egyre közelebb került, a Hajduk is feltámadt, így nagy versenyfutás alakult ki a dobogó alsó fokáért. A kulcsmeccsen a záró fordulóban legendásan szép tengerparti stadionjában legyőzte a Rijeka a Gorizát, így a splitiek előtt lett harmadik. Tomic együttese a nyári szünetben sem veszítette el a fonalat. A sors fintora, hogy ahogy a Gorizával zárta az előző, vele is kezdte az új szezont a bronzérmes, és győzött 2:0-ra, majd a máltai Gzira is ugyanilyen arányban kapitulált. A jó rajt után szerintem Tomic együttese megint dominálni tud, s a korábbi Bundesliga múlttal rendelkező Drmic (Nürnberg, Leverkusen, Gladbach, HSV) vezetésével meg lesz az újabb győzelem.

Győzelemmel kezdte a szezont a pulai csapat is. Az újonc Dragovoljac ellen már a szünetben 3:0-ra vezetett az Istra, aztán lelötyögte, és a vége 3:1 lett. Luka Marin a DVTK-tól jött a félszigetre ő az egyik „erősítés”. Látva azt, hogy a Dinamo pénteken mennyire elkalapálta az újoncot megnyugodhat a többi csapat: itt valószínűleg liftezés lesz. Gonzalo Garcia, a vendégek edzője a legnagyobb tisztelettel beszélt a sajtótájékoztatón az ellenfélről, és reméli, hogy folytatni tudják a jó rajt után a pontszerzést.

Jobb erőben, lendületben van a Rijeka. Tomic az eddigi két meccs alapján jól mentette át a tavaszi formát. Szerintem egy nemzetközi kupameccs, és a Goriza mindenképp nagyobb feladat, mint az újonc legyőzése. A vendégek nagy fegyvere Bandé, aki az Ajaxtól érkezett és az első fordulóban kettőt is vágott, viszont, ha őt leveszik a pályáról a rijekaiak akkor nem lehet gond.

Rijeka - Istra 1961: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp