Próba-szerencse alapon húzom be ezt a tippet, persze nem csak vakon, de jelenleg annyira balul sülnek el a tippjeim, hogy totál mindegy, hogy 1.30-at húzok vagy 7.75-öt. Ez egy középút.

És akkor az érvek meg a miértek. Anglia, azaz Nagy-Britannia eddig két meccset játszott el a tornán, és nem kapott gólt. Ahogy az Eb-n Pickfordék, úgy itt a csajok az Olimpián stabilak. Chile ellen néztem őket, egy halál gyengécske meccs volt, sokat nem adtak ki magukból, nyertek 2-0-ra sablonos játékkal. Aztán a házigazda Japán ellen 1-0-ra győztek, ezzel pedig abszolválták az elsődleges célt, sikerült továbbjutni. Sok feladat a csoport 3. meccsén nincs, gyakorlatilag a csoport elsőséghez egy halvány 0-0-ás döntetlen is elég.

Ez a halvány 0-0 Kanadának sem lenne ellenére. Kanada ugyanis bekezdett egy Japán elleni 1-1-gyel, aztán a Chile elleni 2-1-es győzelemmel 4 pontra hízlalta a már meglévő egyet. Mivel Japán csapatának egy pontja van, ha meg is veri Chilét, akkor is maximum 4 lehet neki. Tegyük fel, Japánnak kijön a lépés, és bucira veri Chilét, akkor Kanadának a csoport 2. helyéhez és a továbbjutáshoz egy pont bőven elég.

Rendben van, nem lenne épp azonos az Olimpia szellemiségével, ha mondjuk Anglia és Kanada megegyezne egy remiben. Persze nem is fognak szerintem, pusztán mindketten érzik majd, hogy nem kell szétszaggatni a pályát. Ezek a lányok simán el tili-toliznak 90 percet gól nélkül, és igazából a remivel mindketten továbbjutnak, közben pedig még spórolhatnak is az energiával. Anglia egyébként chile ellen sem nagyon pörgött, inkább a fizikális fölényét használta ki, de Kanada ellen nem lesz fölénye fizikálisan. Sőt Beckie-ék gyorsak ezért a brit csapat aligha nyílik majd ki. Az én tippem egy nagyon élvezhetetlen 90 perc, és egy jó nagy 0-0. Japán pedig pöröghet majd Chile ellen a párhuzamos meccsen, és a 3. helyen még továbbcsúszhat.

Kanada (n) - Nagy-Britannia (n): Teljes játékidő - Mérkőzés tipp