Sokaknak nagy szó egy Olimpia, valakinek nem olyan nagy szám, azok le is mondják, van akit doppingol a lehetőség, van akit szét nyom a teher. Egy eléggé összetett verseny az biztos, nem véletlen nyerhette például a tipikus salakos Massu 2004 -ben meg mind az egyéni és a páros versenyt a férfiaknál.

A nőknél talán ez a meglepetés faktor kisebb lehet, mindenesetre Sakkari harcos jellege egy ilyen versenyen kifizetődő lehet. Ellenben Svitolinat számtalanszor láttuk ilyen helyzetekben összecsuklani. Az eddigi két fordulóban is erősen rezgett a léc a mostmár Ms. Monfilsként is versenyző ukránnak, Siegemund és Tomljanovic ellen is döntő felvonás 6:4 -el tudott továbbmenni. Ezzel szemben Sakkari két könnyed ellenfél elporoláson van túl Kontaveiten és Stojanovicon is átgázol a görög, aki a Roland Garroson mutatott jó játékát hozta el ide a tokiói Olimpiára is.

Az eddigi közös történelmük 2-1 -t mutat Sakkarin, az elsőt még Svitolina nyerte, de azóta egyértelműen Sakkari fele billent a mérleg nyelve.

A már említett nagyobb akarati tényező, a harcosság nálam Sakkari felé viszi a továbbjutást. A már említett éles helyzetekben való ukrán megcsuklás most is visszaköszönhet, pláne az első két körös botladozást, akadozást látva.

Óriási meleg, párás levegő várható az időjárási viszonyokat tekintve, ami szintén Sakkarit támogathatja, láttuk, ma Kvitova lett a körülmények áldozata és nyert helyzetből kapott ki az underdog Van Ulytvancktól. Most nem lesz ilyen fordulat Sakkari végig kézben tartva a meccset, határozottab teniszének köszönhetően juthat a nyolc közé

Sakkari, Maria - Svitolina, Elina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp