A tokiói olimpián a harmadik játéknapjához érkezett a férfiak kézilabda tornája. A férfiak két csoportban küzdenek, a két hatos csoportból 4-4 megy tovább az egyenes kieséses szakaszba. Franciaország elég meggyőzően kezdett, pedig a gallok többször elég langyosan kezdték a nagy tornákat, amiket persze sokszor megnyertek után. Most az elejétől gurul a szekér, Karabatic-ék két győzelemmel állnak csoportjuk élén. Bár a következő Olimpia Párizsban lesz, azért vélhetően sok játékos hagyja abba a kézit addigra, szóval akarnak még domborítani egyet így együtt. Az argentinok ellen 33-27, aztán a brazilok ellen 34-29. A 30-at túldobják, de úgy 30 körül kapnak is. Eddig sikerült túldobni az ellenfeleket, de a német csapat azért jobb, mint Argentína, és mi jobb bizonyíték, mint az, hogy Pekelerék 8 góllal győztek a gauchók ellen.

Ezek a játékosok nagyon jól ismerik egymást, a hosszú pályafutás során csapattársak voltak sokan, vagy ha azok nem is, ellenfelek rengeteg alkalommal.

A stílusokat ismerjük, és én úgy látom, a gallok picit átmentek most ebbe a könnyedebb, picit támadóbb szellemű játékba, japánok ellen is mekkora gálát toltak edzőmeccsen, aztán itt a tornán is kaptak azért becsülettel. Ez a német együttes eléggé egyben van, és lehet, hogy lassabb, vontatottabb, megfontoltabb kézit játszó spanyol csapat annyira nem feküdt Gensheimeréknek, de ez a gall jobban fog. És jobb lesz a szemnek is, hisz én tempós, sok egy fázisú támadást várok, hatalmas átlövésgólokat, megjátszott beállókat, sok hetest, indításgólokat. Hiába nyert kettőt a gall együttes, én ebbe a meccsbe belelátok egy szűkebb német győzelmet.

Franciaország - Németország: Gólok száma - Felett/alatt tipp