Hasít a Ferencváros Stőgerrel. Az osztrák edzővel eddig csak győzött a magyar bajnok a felkészülési meccseken és a BL-találkozókon is. Megállni tetszik az ősi törvény: győzelmekkel könnyű csapatot építeni és az új igazolások is jól működnek. A bajnoki nyitányon a szétkapott Kisvárda lesz az ellenfél.

Adott volt egy csapat, akit Supka Attila felépített és egyfajta stílust is képviselt. Várda kollégával a tavalyi szezon kezdetén rövid időt jósoltunk a Révész-Supka párosnak, azonban ránk cáfolt az élet. Kiváló munkát végzett a nyírségben a magyar edző. Meglepő módon mégis elköszönt szezon végén a Kisvárdától Supka Attila, és vele egy raklapnyi meghatározó játékos is eligazolt: Kovácsréti – MTK (miért??); Viana – Újpest, a helyi ikon Horváth Zoltán Diósgyőr, továbbá Sassá és Minca. Helyettük Ötvös, Asani és Mesanovic érkezett, és nyilván új csapatot épít a portugál Joao Janeiro. Szkeptikus vagyok, mert az NB2-ben Szegeden sem ment valami nagyot a luzitán tréner. Az utolsó felkészülési meccs (1:1 az ETO ellen) eredménye sem azt mutatja, hogy készen állna a rajton a csapat.

Tétmeccsekkel a lábában érkezik a mérkőzésbe a Ferencváros. Csapatkohézióban, lehetőségekben, játékosállományban, vezetői rutinban is a magyar mezőny fölé magasodik az FTC. Megkockáztatom, hogy az újabb csoportkörrel a közép-európai térség egy új meghatározó klubbal gyarapodott, s örömteli, hogy ez a klub magyar székhelyű. Ma már nyugodtan lehet a Dinamo Zagrab, a Cluj, a Partizán vagy a Rapid Wien szintén kezelni a zöld-fehéreket. Sigér megsérült, de bőven van játékos alapanyag. Vécsei, Somalia és Haratin is bejátssza a posztot, elől meg akkora a bőség, hogy Boli, Zubkov vagy Tokmac is nehezen tud bekerülni a kezdőbe. Mmaee és Uzuni csúcsformában, így a Slavia elleni meccs előtt kötelező a jó bajnoki rajt. Stöger eddigi meccsein két tulajdonságát villantotta meg: egyrészt maximalista, másrészt nem fél mindig és mindenkor támadó felfogásban játszatni együttesét.

Kész csapatként áll már augusztus elején is feladatai előtt az FTC. Nem is volt más választásuk, hiszen egy hónapja már tétmeccseket játszanak. Révész változtatásai után minden bizonnyal idő kell a Kisvárdának, erre megkapta első meccsnek a legnehezebb feladatot. Szerintem behúzza a Fradi a három pontot lendületből, profi módon!

Ferencváros - Kisvarda: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp