Nincsen még belőve az új Bozsik Stadion. A Villareal „B” ellen jött egy igazi edzőmeccs és 0:0, most viszont tétmeccsen tölthetik meg az arénát a kispesti ultrák. Alapvető, hogy Horváth Ferenc rendre overes (elöl és hátul is) csapatokat csinál, s a DVSC sem fogta vissza magát a másodosztályban.

Magából a párosításból kiindulva, remélhetjük semleges szurkolóként, hogy egy jó kis meccs kerekedik ebből az összecsapásból. A DVSC a Roma csapatával hangolt (5:2), Huszti Szabiék nem hátráltak be. Bárány, Bódi, Ugrai gólérzékeny a csapat korábbi bajnokai: Dzsudzsák, Korhut vagy Varga József, pedig bármikor képesek betalálni. Örömteli, hogy a feljutás után nem történt Debrecenben drasztikus bevásárlás, csupán négy légiós érkezett, azaz remélhetőleg a hazai játékosok fognak dominálni. Szerintem kell majd ennek a csapatnak pár forduló a magasabb fordulatszám felvételéhez. Az NB2-ben sem volt bevehetetlen a Loki kapuja: 38 meccs 40 dugó, azaz a meccsenként egy adott volt, vélhetőleg ez a szám csak növekszik majd az élvonalban. Dzsudzsák fénykorában sem volt egy védekező, visszazáró játékos, s ha a szélső védők is alkalmanként fennragadnak, akkor a Honvéd lerohanhatja ellenfelét.

Csapatnyi játékos távozott Kispestről, azonban ez mégsem akkora érvágás, mint azt a sajtó lehozza! Az akadémia miatt alapban a többség kölcsönben volt/van/lesz, így igazán 3-4 nagyobb veszteséggel számolok: Gazdag Dániel az NB1-ből felfelé lógott ki, el is vitték, Szendreit szerződtette a Vidi (fejemet verem a falba, mert valószínűleg nem fog annyi játékpercet kapni, mint Kispesten, márpedig a fejlődéshez játszani kellene…), Kamber visszavonulásával sokat veszített a csapat, míg Uzoma a posztjára nehéz megfelelő kvalitású embert találni. A védelmet új igazolásokkal építenék újra, azonban itt is maradt „alapanyag” Baráth, Mezghrani, Tamás Lovric. Egy magyar szinten kreatív jó mag adott, az eredményes előre játékhoz: Hidi, Nagy Dominik, Eppel, Balogh Norbert, Zsótér, Bőle.

Azt várom, hogy a Honvéd győzelemre tör majd hazai pályán. Horváth Ferenc támadó felfogású csapattal fog felállni, a tavalyi rémálom szerű szezon után az első hatba vágyik. A Debrecen védekezésre szorul majd (abban nem valami jók…) és kontrázni fog. Így a szezon elején, még egyik csapatot sem fogja padlóra taszítani a tét, ezért abban bízom, hogy szombaton este fogunk egy jó meccset látni, sok góllal! Mindkét félben van szerintem legalább kettő!

Budapest Honvéd FC - DVSC Debreceni: Gólok száma - Felett/alatt tipp