Pulára látogat a Gorica, s nyugodtan állíthatjuk, hogy az Istra együttesének nagy mumusa érkezik az Aldo Drosina Stadionba. Tizenkét bajnoki mérkőzésükből egyetlen alkalommal 2018-ban idegenben tudott győzni az istriai együttes, most kicsit meglepődtem a mérkőzésre feldobott szorzókon.

Kicsúszott a tavalyi szezon vége a Gorica kezéből. Év közben egyértelműnek tűnt a biztos dobogós helyezés. Talán a januári edzőváltás is bekavart, hiszen a pazar ősz után a litván Dambrauskast elvitte féltávnál a Ludogorec. Helyén Orescanin tavasszal még helyt állt, viszont az utolsó öt fordulóban elhullajtott pontok miatt elbukta céljait (dobogó, nemzetközi szereplés). Pont a Rijeka énekelte ki a szájukból a sajtot, s tőlük kaptak ki a szezonnyitón is (2:0). Hazai pályán aztán a második fordulóban Lovricék magabiztosan győzték le a Sibeniket (3:1), s most sem esélytelenek Pulán. Új edzőjük a 49 esztendő Rendulic a szezonnyitó után sem marasztalta el együttesét, sőt azt nyilatkozta, hogy a hibák ellenére jól játszottak tanítványai, s majd a Sibenik ellen….tartotta is ígéretét, dominált együttese, és simán győzött.

Bennmaradt épp az élvonalban az Istra 1961, és a nyitányon az újoncnak mutatta meg, hogy „ki az edző!” (3:1-es siker, félidei 3:0 után). Aztán Rijekában jól tartotta magát az együttes, de a Bundesliga rutinnal rendelkező Drmic hajrában szerzett két góljával kikaptak (2:0). Gonzalo Garcia a hazaiak trénere és Ivan Lucic nyilatkozott a Gorica elleni meccs előtt: „ A Gorica csúcscsapat volt és marad. Támadnak, gyors ellentámadásaik vannak, de van egy edzőnk, akinek mindenre van szeme…- mondta Lucic, aki bizakodik a győzelemben. „Szerintem a Gorica határozottan a liga egyik legjobb csapata. Minden bizonnyal nehéz meccs lesz számunkra, de készen állunk! – nyilatkozta az pulaiak görög vezetőedzője.

Annak ellenére, hogy a tavalyi szezon végén megégett a Gorica, csapatként, és szervezettségben az edzőcsere után is előrébb tart ellenfelénél. Nehezen tudom elképzelni, hogy az Istra győzelmet arasson, egy esetleges siker, mindenképp a bravúr kategóriába tartozna. A hazai győzelem 2,85 most, szerintem a realitás 3,10 körül lenne. Így egy könnyű x2 reményében ajánlom ezt a meccset a fogadók figyelmébe! A rutin, az érték, a játékosok egyéni tudása mind a vendégek mellett szól.

Istra 1961 - HNK Gorica: Dupla esély - Dupla esély tipp