Az utóbbi hónapban salakon meghatározó lett Elena Gabriela Ruse, aki tornát nyert Hamburgban és döntőzött Palermóban a lassú borításon. Jöhet neki most egy hazai verseny, ahol meglehetősen könnyű ellenfelet adott neki a sors, azonban az odds így sem annyira alacsony rá.

A román tenisz újabb salakos üdvössége van kialakulóban Ruse személyében. A 23 éves játékos már korábban is fel tudta magát szívni egy-egy meccsre ezen a borításon, azonban az utóbbi hetekben valósággal berobbant ehhez képest. Élete első WTA tornagyőzelmét majdnem követte a második, azonban a palermói torna végére elfogyott. Mivel alacsony a ranglistás pozíciója, így ott is a selejtezőből kellett indulnia, és az ötödik-hatodik meccsére egyszerűen elfogyott. A két menetelés után is egyelőre 100-on kívüli, ami azt jelenti, hogy a US Openen nem lenne alanyi jogon főtáblás. Viszont nincsen neki sok védeni való pontja, így egy újabb nagy dobással már becsúszhatna és azt gondolom, hogy mindenképpen ez lehet a célja az utolsó nyári salakos tornán – pláne Romániában.

Mint említettem kedvező ellenfelet kapott. Lesya Tsurenko nem a legszebb napjait éli és a salak meg nem is az ő borítása igazából. Összesen két meccset játszott ezen a felületen idén (Ruse 27-et…) és 1-1 a mérlege. De kikkel játszott? A Garros kvali első körében verte döntőszett tie-breakben Danielle Lao-t, majd visszalépett a tornától. Nem is erőltette a salakon egészen múlt hétig. Akkor Belgrádban vendég szerepelt, ahol az egyetlen női norvég játékos, Eikeri, verte őt három szettben. Maradjunk annyiban, hogy Eikeri azért nem az a verhetetlen kategória, főleg, hogy utána kapott Trevisantól egy 6-1, 6-1-et. Tsurenko szerintem kényelmi okokból szerepel most itt Kolozsváron. Közel volt, alanyi jogon főtáblás és neki ezután kell majd megtolnia a szezon hátralevő részét kemény borításon. Minden ellene szólt, viszont Ruse győzelmi szorzója 1.40 felett simán bejátszható. Pláne, hendikeppel!

Ruse, Elena Gabriela - Tsurenko, Lesia: Játék hendikeppel - Hendikep tipp