Vesztes bajnokok ágán vagyunk, a tét az Európa Liga csoportkör. Aki ezt a párharcot túléli, az már biztos Konferencia Liga résztvevő, aki kiesik, annak van még egy dobása. A jelentős nemzetközi rutinnal bíró ciprusi bajnok érkezik Talinnba, s szerintem nem kérdés, ki megy tovább az értékesebb ágon!

Henning Berg a korábbi MU és Blackburn játékos, - aki Fergusson legendás triplázó csapatának védelmében kapott helyett – irányítja a ciprusi bajnokot. A Nicosia csapatából kirobbanthatatlan Lang Ádám. Úgy érzem, hogy idén is el fog érni az együttes valamelyik nemzetközi kupában egy csoportkört. A szigetország bajnoksága a nagy hőség miatt sem rajtolt még el. Az előző körben a BL-ből esett ki az Omonia, kettős vereséggel a Dinamo Zagreb ellen. Az első idegenbeli meccsen sokáig tartotta magát Horvátországban a ciprusi bajnok. , s benne volt a gól az együttesben. Végül a 81. percen lett 2:0, s a visszavágón is kikapott Berg együttese. A nicosiai gárda valódi nemzetközi alakulat, brazil, cseh, szlovák, nigériai, amerikai, francia, spanyol, portugál, magyar, lengyel játékosokkal. A keretük értéke háromszor annyi, mint a hazaiaké, s az első meccs 1:0-ás sikere után szerintem a stabil 4-4-2-vel megtartja majd előnyét a ciprusi bajnok.

Észtországnak nincsen nemzetközi eredménye, se válogatott, se klubszinten. A Flora légiósok nélkül csak hazai játékosokkal állt ki a nemzetközi mérkőzésekre. Bajban lennék, ha azt mondaná valaki, hogy mondjak egy észt labdarúgót! Rendszerint öt védővel áll fel a balti ország bajnoka, aki a BL-ben egy kört tudott menni, a máltai Hibernians kiejtésével. Nagy lökés volt akkor, hogy a talinni meccsen emberelőnybe került a Flora és így 2:0-ra győzött, majd a visszavágót korán és okosan lerendezte a a kérdéseket, a 34 esztendős Jürgen Henn által irányított együttes (0:3). A Legia csöppet megizzadt, de kettős győzelemmel búcsúztatta az észteket, akik most a ciprusi vereség után, könnyedén kizúghatnak az EL-ből is. Egyébként a Meistriliiga zajlik, s épp rangadót játszott a Flora a hétvégén: Paide elleni 0:0. A tabella ott becsapós, mert kilenc pontos hátrányban vannak a Levediával szemben, viszont három meccsel kevesebbet játszottak.

A ciprusi bajnok rendszeresen bekapcsolódik az európai futball vérkeringésébe. Van egy nagyszerű játékos múlttal rendelkező norvég edzőjük és egy nemzetközi keretük. A rutin mindenképp a vendégek oldalán van, s továbbjutásukhoz ennyi elég, ha nem kapnak ki! Igencsak meglepődnék, ha a Flora ki tudná kényszeríteni a hosszabbítást. Szerintem az Omonia kivár, stabilan tartja majd a labdát, s ha plusz kockázatot vállalnak a hazaiak, s kinyílnak, akkor egy góllal eldöntik a párharcot. Tippem a biztonsági kétesély.

Flora Tallinn - Omonia Nicosia: Dupla esély - Dupla esély tipp