Hasonló képességű és értékű csapatok csatája ez mint a Fradi - Slavia mérkőzésé. Még az odavágó mérkőzések alakulása is kisértetiesen hasonlóan alakult egy ideig, hiszen mind a román, mind a magyar csapatnak sikerült megszereznie a vezetést, viszont a Fradinak sikerült rárúgnia a másodikat, míg a kolozsvári CFR bár nagyot küzdött, sokáig remekül védekezett, és úgy tünt sikerül kihúzniuk a mérkőzést kapott gól nélkül, végül a jobb játékerőt képviselő Young Boysnak sikerült a hosszabbítás perceiben kiegyenlítenie, így döntetlenről várhatják a felek a ma esti visszavágót.

Nem ismeretlen a két csapat egymás számára, hiszen a tavalyi EL csoportkörben is egy csoportba kerültek, ahol az első kolozsvári mérkőzésen 1-1 a visszavágó a továbbjutásról döntött. Ahol igencsak véleményes és szerencsés két hosszabbításbeli góllal sikerült a svájciaknak a maguk javára fordítani a meccset.

Azóta elég sok minden változott, különösen a kolozsvári csapat háza táján. Itt román vidéken az edzőváltások és a játékos keringők igencsak gyakoriak, ami egyáltalán nem tesz hozzá ahhoz, ha egy csapat a BL csoportkörért megy. Az EL mérkőzés és a múltheti odavágó mérkőzésen mindössze 3 játékos volt ugyanaz a CFR kezdőjében, míg a YoungBoysnál ez a szám 6.

Látva az első meccs képét jobb csapat a svájci ez nem kérdés, és az idei szabályváltoztatásnak köszönhetően, már nincs meg az előnyük az idegenben szerzett góllal, tehát a döntetlen nekik is csak hosszabbítást, és majd tizenegyeseket jelentene. Van annyira minőségibb, tapasztaltabb, és a legfontosabb összeszokottabb gárda a Young Boys, hogy a mérkőzés sorsát már 90 perc alatt eldöntse, és rendes játékidőbe nyerje meg a mérkőzést.

Young Boys - CFR Cluj: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp