Látom, egyre többen állunk rá a Paks mérkőzéseire. Lassan már nem tudok másik tippet választani, mert az összeset lefoglalta valaki. Bognár Gyuriról lehet jót és rosszat is mondani, de azt nem lehet elvitatni tőle, hogy egyéniség. Én pedig szeretem az egyedi figurákat, mert ettől lesz érdekes valami. A Paks Bognár érkezése előtt egy színtelen-szagtalan valami volt, aminek nem lehetett szorítani. Mióta idejött Gyuri, felpezsdült az élet a csapat körül, nincsenek unalmas meccseik. Valami mindig történik, és ez a váratlan elem az, ami miatt tök jó érzés fogadni rájuk. Egy dologban mindig biztosak lehetünk: nem fogunk unatkozni.

A Puskás Akadémiát nem sokat tömik ki 6 gombóccal, de ez a paksiaknak sikerült. A nagyfőnök eheti a kefét, hogy forint milliárdok elköltése után is péppé veri őket egy csupa magyarból álló, középszerű csapat. Olvastam a Puskás honlapját, hirtelen büszkék lettek arra, hogy Bognár Gyuri korábban náluk dolgozott. Az látszott továbbra is, hogy a paksi védelem nem valami magabiztos, a Puskás a meccs elején volt kapufája a Puskásnak, és 10 emberrel is tudtak nekik gólt szerezni. Ráadásul most a Debrecen ellen fognak játszani, ami azt jelenti, hogy Kinyik Ákos, az új jobbhátvéd a korábbi csapata ellen lép pályára. Na ő az, akit Szécsi Márk szénné fog szedni, ebben biztos vagyok. Illetve ezt annyival pontosítom, hogy ha Szécsi kezd, ő szedi szét. Ha nem ő lép pályára kezdőként, akkor Bódi Ádám lehet az, ha felépül addig, bár erre kicsi esélyt látok (a Kispest ellen ő játszott balszélen). A lényeg az, hogy én látok esélyt a debreceni gólokra, mert a paksi védelem sokszor meginog meccsek közben (Kövesd 3 gólt szerzett nekik, a Puskás 10 emberrel 1-et). Viszont előre játékban verhetetlenek, különösen hogy Bognár István szinte teljesen felépült. Olyan jól játszott a Puskás ellen, hogy öröm volt nézni: két gól, két gólpassz. Bognár mester megfogadta a tanácsomat, és a kezdőbe rakta őt, és megtartotta Ádám Martint és Sajbánt támadó pozícióban. Ez szerintem így tökéletes, Hahn Janira és Bödére csereként van szükség. Ha még Balogh Balázst is be tudná vetni a középpályán, akkor ezek négyen félelmetesen tudnának előre menni. Látok esélyt arra, hogy Balogh pályára lépjen, szóval ha ez megtörténik, nem állnak meg 4 gól alatt.

Ellenben a Debrecen támadójátéka sem olyan rossz, ellenben a védelme hulladék. Az Újpest úgy szedte szét 10 emberrel a védekezésüket, ahogy akarta. Eddig a két bajnoki meccsükön hatalmas mákjuk volt, ebből valamit valamikor vissza kell csöpögtetnie a sorsnak. Például el tudom képzelni, hogy lesz egy kiállítás náluk is a meccsen. Ez a Charleston-Nikolic hátvédpáros másodosztály szinten mozog, a középpályás szűrőként játszó Varga Józsi pedig már 20 perc után nem kap levegőt. Nem igazán látom, hogyan tudnák lefogni a paksi atomrombolókat a középpályán. A csatársorral nem látok nagy problémát, Dzsudzsi még bír félidőket erővel. Sajnos Bárány Donát, akit a legtehetségesebb arcnak tartok tőlük, lesérült az Újpest ellen, de Tishler Patrik jól összekapta magát az Újpest ellen, talán tudja pótolni.

Mi születhet ebből, ha nem rengeteg gól. A Debrecen honlapján ez olvashat: „Mindezek alapján akár vízilabda-mérkőzéshez hasonlatos eredmény is születhet Pakson, bár a debreceni szakmai stáb feltett szándéka, hogy az együttes minél előbb lehozzon egy találkozót kapott gól nélkül”. Nos, nem gondolnám, hogy pont a Paks ellen sikerülne kapott gól nélkül lehozni egy meccset ilyen védelemmel. Szerintem is vízilabda meccs lesz, a végeredmény 5-3.

Paksi SE - DVSC Debreceni: Gólok száma - Felett/alatt tipp