Meglepetést szagolok az NB1 harmadik fordulójának nyitómeccsén, már amennyire meglepetésnek számít ebben a bajnokságban, ha nem kap ki a Kisvárda. Míg az MTK két szenvedős meccsel indított, addig ellenfelük idényét jól megalapozhatja a rajt. Szemtelen focival győzött az Üllői úton a Kisvárda, majd emberhátrányban bedarálta a Gyirmótot, így joggal mehet pontért/pontokért az Új Hidegkútiba.

Mindkét csapat múlt heti bajnokiját néztem, követtem. Nagyon kínkeserves lett az MTK-Honvéd, fogtam is a fejem, mert egy sima 1,5 over sem jött le, emberelőnyben sem tudta lezárni a találkozót a kék-fehér csapat. Az van, hogy Varga és Schőn távozásával elment a finesz a Hungária körútról. Szerintem az edzőváltással sem húzott jót az MTK, Boris az őszinte támadó játékot hozta vissza a magyar bajnokságba, s most bizony ez teljesen eltűnt a csapatnál. Hiába a négy pont az első két forduló után! Bennem az is megfogalmazódott, hogy bizony itt kiesési gondok is lehetnek, bár adott a mezőnyben pár gyenge láncszem (Honvéd, Gyirmót).

Bátran változtatott Révész Attila, akinek a stílusát nem csípem, mégis rendre beigazolódik, hogy van szeme a focihoz. Ki gondolta volna, hogy két forduló után hat pontja lesz a Kisvárdának? Fabatkát sem adtam volna azért, - s szerintem senki sem -, hogy legyőzik a Fradit. Legutóbb 1:1-nél pedig Ötvös buta kiállítása után azt gondoltam, hogy elment a meccs! Tetszett, ahogy Janiero a győzelem után a szurkolókat méltatta, s az ő szerepüket emelte ki a sikerben. Valóban jók a „Várkerti Vitézek”, hasonló kitartó, családias szurkolótábora talán csak a paksiaknak van az NB1-ben. Jelenleg azt gondolom, hogy technikásak, szellemesek a várdai légiósok: Bumba, Melnyik, Matheus, Navratil nem esik kétségbe, ha le kell venni a labdát…- s ez megint csak a szakmai igazgatót dicséri (vagy jók a coach-ok). Szerintem, ha hozza szemtelenül, szellemes fociját a kisvárdai csapat, akkor nem lesz para az MTK ellen sem.

Grozavot jól ismerhetik Révészék. Most mögé próbál épülni a kék-fehér csapat, s úgy érzem, hogy beleragadhat a sablonba most a hazai együttes. Ha valaki tisztességes elemzést végez az MTK-ról, simán megtalálja a gyenge pontokat, s most úgy érzem, hogy a szakértelem ehhez adott az ellenfélnél. Jobb formában vannak a Kisvárda húzóemberei, így vendég pontszerzést javaslok a találkozóra. A Várkerti Vitézeken megint nem fog múlni a siker!

MTK Budapest - Kisvarda: Dupla esély - Dupla esély tipp