Roppant derülátó nyilatkozattal hangolódott a szezonra Dárdai Pál! Úgy fogalmazott a magyar sikeredző, hogy ilyen jó alapozása még egész pályafutása alatt nem volt. Elmondása szerint már most jól néz ki a Hertha, és stabil középcsapattá válhatnak idén a fővárosiak!

Pár hónapja az utolsó utáni pillanatig küzdött a Köln az élvonalért. A Schalke ellen a 38. fordulóban győzniük kellett az osztályozó lehetőségéért. Funkel aztán a Kiel elleni idegenbeli 5:1-es diadallal benntartotta a Kecskéseket, majd megköszönték neki az eddigieket és jött Steffen Baumgart a kispadra. Ő az a „szenvedélyes” tréner aki a Padernbornal liftezet nem is oly rég a Bundesligában, s most a kölniekkel próbál futni egy jó szezont. Túl nagy bevásárlást nem tartott a kritikus idény után a klub. Uth a Schalkétól, Modeste a Saint Etiénne-től, Hübers a Hannorvertől érkezett a Jena elleni kupameccs kezdőjébe, ahol a korábbi Bröndby-kapus , a német Schwäbe is kezdett. Kívülről mégis úgy látszik, hogy a csapat korábbi kulcsfigurái: Duda, Oczan, Andersson és a még 19 esztendős Thielmann viszik majd a prímet Kölnben.

Tavaly év végén kulcsfontosságú volt a Hertha-Köln meccs (0:0), s bizony ez a berliniek bennmaradását jelentette. Jó gyenge összecsapás volt, NB1-es se…A lényeg a hazai bekkelés volt, amivel elérték a céljaikat. Az új idény, viszont egy erős kerettel találta meg Dárdait, legalábbis olyan erőssel, amilyennel, még sosem csinált végig egy felkészülési időszakot. Vannak veszteségek, viszont ezzel kétnyelvűvé (német-angol) vált az öltöző – újra van csapategység: Khedira nem tett hozzá sokat tavaly (visszavonult), Alderete elment a Valenciába, Cordobával jó üzletet kötöttek (lett pénz a kasszában), Guenduozi és Radonjic kölcsönszerződése lejárt. Utóbbit szívesen tartotta volna a Dárdai, de ő meg keveset védekezett hátra. Jött Jovetic (Inter, M. City, Sevilla, Monaco korábbi támadója), Selke (aki a magyar edző egyik nyerő „embere” lehet a szezonban), visszatért Boateng, és ingyen érkezett a Schalkétól Serdar. Azt gondolom, hogy egy ütőképes, munkás csapat lesz idén a Hertha, aki befér majd a legjobb tízbe, ha az érkező németül tudók, a gárda korábbi gerincéhez hasznosan kapcsolódnak!

Baumgart személyisége alapban sztárt csinál a trénerből, viszont ne felejtsük el, hogy nagy eredménye edzőként még nincs. A kölni keret megint necces szezont sejtet, kérdéses, hogy lesz-e megint három nála gyengébb gárda, vagy új szakvezetőjével jönnek-e a bravúrpontok. Most úgy érzem, hogy a nyitányon a hazaiaktól egy nagy lutrit kapunk majd, míg a vendégek viszik tovább a tavalyi menetelésük minden pozitívumát: szellemiség, mentalitás, szervezettség. Ez utóbbi erények elegendőek lesznek Dárdaiék számára a pontszerzéshez.

1. FC Köln - Hertha BSC: Dupla esély - Dupla esély tipp