Nagyott küzdve, viszonylag szerencsésen de egy év után ismét a BL-ért játszhat a Ferencváros, két mérkőzéses párharcról lévén szó, nehéz helyzetben a magyar gárda.

Az előző fordulóban nagyon szurkoltam a kolozsvári CFR-nek hátha összejön a magyar-román párharc a BL csoportkörért, ezáltal biztossá válva, hogy legyen kiért szorítani a csoportkörben is a kis térségünkből, de erre minimális esély volt, és a mindkét mérkőzésen remek játékot bemutató Young Boys megérdemelten jutott tovább, hol ott sikerüt mindkét mérkőzés elején egy korai góllal nehéz helyzetbe hozniuk önmagukat. Ezt nem nagyon engedhetik meg magukat, mert láthattuk, hogy az előny tudatában jóval keményebb dió lesz feltörni ezt a ferencvárosi védelmet, mint amilyen volt a kolozsvári.

Keretértékben nincs akkora különbség a két csapat között, mint ami volt például a Slavia-Ferencváros mérkőzésen, ugyanakkor a Fradi továbbjutásához nagyban hozzájárult az a méretes szerencsefaktor, hogy egy öngóllal és egy tiziből szerzett góllal nyugodtan várhatták a visszavágót és beállhattak kontrázni. Hazai pályán a svájciak nem fognak ekkora előnyt adni a Ferencvárosnak, és a hazai műgyep nem biztos izleni fog a magyar csapatnak.

Tokmac Nguen hiánya elég rosszul érintheti Peter Stögert a csapat összeállításnál, mert a remek tranzitiv játék nélküle aligha fog olyan zökkenőmentesen menni, ahogy ment a Slavia ellen, és a gyors váltás védekezésből támadásba kulcsfontosságú lenne a Fradi számára.

Hazai pályán nincs más választása a Young Boysnak, biztos előnyt kell szerezzenek, hiszen a Fradi tábor előtt, ha ők lesznek eredménykényszerben könnyen bajba kerülhetnek.

Young Boys - Ferencváros: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp