A clevelandi WTA tornán a legjobb 16 között csap össze Aliaksandra Sasinovich és Nadia Podoroska. Korábban még soha nem találkoztak pedig egyikük sem tegnap csöppent a mezőnybe. A fehérorosz kemény borításon mozog otthonosan,míg az argentin terepe a salak. Azonban mégis Nadia a mérkőzés favoritja nem ok nélkül. Az elmúlt két hónap eredmény sorára rápillantva meglepő dolgok rajzolódnak ki.

Egyrészt Aliaksandra elég elkeseredett lehetett ha salakon próbálkozott júliusban ami egyáltalán nem jött össze neki sem a budapesti,sem a gdanski torna. Lengyelországban egy 1000-en kívüli játékos ellen is komoly erőket kellett mozgósítania a siker érdekében. Cincinnatiben viszont két jó meccset játszott aztán Watsonnal vívott csata során rengeteg rontás és borzasztó adogatások váltakoztak a repertoárjában.

Nadia meccseit nézve az elmúlt hetekben megállapítható,hogy elég nehéz sorsolása volt. Viszont jól kirajzolódik,hogy jó formában van. Az olimpián verte Putintsevát,Alexandrovát is valamint Montrealban az elmúlt két évben berobbanó Linettet nagyon simán verte. A Badosától elszenvedett vereség vagy épp a Cincinnatiben megállíthatatlan Giorgitól kikapni nem nevezhető tragédiának. A mutatott játék viszont annál biztatóbb. Dinamikusan mozgott és kitűnő lábmunkáját az elmúlt időszakban is bizonyította. Guggolásból is képes pokolian meggyorsítani a labdákat. Egyértelműen a tenyeres oldalról az erősebb,ennek ellenére fonákból is könnyen tud abszolút pontot ütni.

Podoroska is hasonló stílust képvisel,mint Kerber. Ami azért is érdekes,mert Sasinovich nem is oly régen játszott a némettel. Vesztét egyértelműen a gyenge lábmunka és az ebből fakadó sebesség különbség adta. Nem rossz kezű játékos a fehérorosz,de bizonyos szituációkból nem tud megfelelően pozícióba kerülni. A megfelelő helyzet felismerés pedig elengedhetetlen lesz a mai találkozón amiből az argentin fog profitálni.

Sasnovich, Aliaksandra - Podoroska, Nadia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp