A Winston-Salemben rendezett tornán a legjobb 16 között színvonalasnak ígérkező összecsapásnak lehetünk szemtanúi. A Grand Slam torna előtt közvetlenül pláne kuriózum hiszen Daniel Evans és Richard Gasquet párharcára kerül sor.

A brit játékos érdekes módon idén a salak szezonban vétette észre magát azzal,hogy legyőzte Novak Djokovicot és mutatott egy nagy menetelést. A füves szezonban viszont annál felejthetőbb volt a játéka. A kemény pályás szezon második szakasza sem úgy alakult számára ahogy eltervezte. Rögtön Washingtonban bemutatkozott azonban bár ne tette volna. Nagashima megkínálta egy 6-0 szettel is. Borzasztó gyengén játszott. Majd következett Toronto ahol Bublik laza stílusának köszönhetően nem lett hasonló vereség,mint az amerikai ellen. A tornákban és a vereségekben sem volt megállás,mert Schwartzman ellen sem volt esélye hiába nyert szettet. A küzdéssel nem volt gond a részéről,de tudjuk azért nem adnak győzelmet.

Mind a két játékos egykezes fonákot üt azonban Evans sokkal passzívabb stílusú,mint a francia. Láthattuk,hogy az elmúlt hetekben,hogy ez a játék típus amit a brit jelenleg játszik mennyire nehéz eredményesség tekintetében. Rengeteg esélyt ad az ellenfeleknek a pontszerzésre. Danielnek folyamatos küzdelem az összes találkozóin a break labda hárítás,pedig kemény pályáról beszélünk.

A francia óriási virtuóz ezt mindenki jól tudja. A berozsdásodott kerekeket jelen esetben a helyesen inkább kezeket valaki beolajozta az umagi tornára. Ugyanis hosszú idő után döntőzhetett Gasquet ami az önbizalmának sokat segített. Ezt meglovagolva megverte Verdascot és Munart a tengerentúlon.

A magas Gerasimov ellen is jól állta a sarat és mindig volt válasza a nagy tenyereseire. A lábmunkája is korrektnek tűnt.

Egyértelműen fekszik a franciának Evans stílusa,mert eddig két alkalommal találkoztak és mind a kétszer legyőzte a britet. Egyikük sem az az őrült támadó teniszező,de egy fokkal agresszívabb Gasquet játéka. Elég attraktív mind a két játékos,de ha belemerülnek ebbe nem vitás,hogy a brit fog pórul járni. Látványos labdamenetekben nem lesz hiány. Gasquetban több potenciált látok,hogy érvényesítse akaratát a találkozón és ezzel győzedelmeskedjen.

Evans, Daniel - Gasquet, Richard: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp