A héten eldőlt, hogy a zöld-fehérek az Európa Liga csoportkörében folytathatják, miután változatos meccsen kikaptak 3-2-re a Young Boys együttesétől az Üllői úton is. Azt láthattuk, hogy nüanszok döntenek, talán Uzuni büntetőjén múlt a legtöbb idegenben... ott ugyanis akár el is dönthette volna a Fradi a párharcot ha emberelőnyben 2-1-es vezetésről futballozhat... Nos, ez nem így alakult, de az Európa Liga csoportkör is remek teljesítmény. Viszont most már itt a bajnokság is, amiből most több halasztás nem fér bele, szombaton pályára kell lépni a Debrecen ellen.

Voltak időszakok, amikor ez csúcsrangadónak számított, most azonban nem erről van szó. A bajnokságot toronymagas esélyesként uraló Ferencváros ugyanis egy újonc Debrecent fogad a Groupama Arénában. A Fradinak eddig másodlagos volt talán a bajnokság, ezt jelzi, hogy a Kisvárda ellen egyből 3 pontot buktak Stöger fiai. De túl sok botlás nem fér bele, pláne otthon... a közönség megérdemli, hogy ki legyen szolgálva. A keddi BL meccset követően is vastapssal jelezték, elégedettek a látottakkal és kitartanak a csapat mellett!

A Debrecen a bajnokságban az eddigi 4 meccsén 10 gólt lőtt és 8-at kapott, ami azt jelenti, hogy átlagban több mint 4 gól van a Loki meccsein. Én most is el tudok képzelni egy sok gólos meccset. A zöldek támadóinak kvalitását ismerjük... a cívisvárosiak pedig a Fradinál gyengébb ellenfelektől is 2 kapott gólt átlagolnak... engem meglepne, ha pont Boliék nem lőnék meg ezt a kettőt... sőt... Ugyanakkor a Loki sok gólt is rúg, 2.5-es átlag... és simán betalálhatnak az Üllőin is... Én azonban azt várom, hogy a minőségbeli különbség most a gólokban is megmutatkozik. Abban biztos vagyok, hogy mindhárom pontot otthon tartja az FTC, számomra a különbség a kérdéses. Ezért én egy ázsiai hendit ajánlok, -1.0, ami a legkisebb arányú győzelemnél is már "push", de ha legalább kettőt közé tesznek, már profitos a sztori!

Ferencváros - DVSC Debreceni: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp