Komoly kis ütközet lehet ez az egymástól 5 helyre álló két játékos találkozója a US Open második fordulójában.

Nishikori szebb napokat élt meg, viszont az elmúlt időkben kezd visszatérni a 6-7 évvel ezelőtti formájához. 7 évvel ezelőtt döntős volt ugyebár itt, fekszik neki a kemény pálya és úgy tűnik a sérülései is helyre jöttek. Műtötték a könyökét, volt több váll sérülése, de idén márciusban azt nyilatkozta, hogy készen áll a tenisz karrierjének második szakaszára, ami a sérülések utáni szakaszt jelölné. Egyértelmű, hogy a játéktudása bőven megvan a top 10-hez, kérdés a teste mennyire fogja engedni, hogy kiadjon magából mindent. Első meccsén nagyon ígéretesen kezdett, aztán két 6:1-es szett után kicsit belealudt a meccsbe, de a 4. szettben azért ismét simán húzta be Caruso ellen a meccset. Főként a fogadó játéka volt kiemelkedő, bár a második szettre már a szervák is összeálltak.

26 éves ellenfele ismét közel van korábbi, legjobb világranglista helyezéséhez és az idei kemény pályás szezonban mutatott játéka alapján benne is van még a felfelé menetelés. Egy hónapon belül pont Nishikorit verte Washingtonban, hogy bejusson első ATP döntőjébe, ahol Sinnertől kapott ki egy nagyon komoly csatában. Első meccsén a szintén szebb időket megélt Goffint verte magabiztos játékkal. Az amerikainál is a fogadójáték említhető meg erősségeként az első meccsen, bár neki a szervái jobban össze voltak rakva, mint Nishikorinak.

Egy hónapja toltak egymás ellen egy döntő szettes, végig kiélezett meccset ugyanezen a borításon. Akkor a fiatalabb amerikai teniszező nyert, ami most is megtörténhet, de Nishikori biztos, hogy nem adja magát könnyen és legalább egy szettet elvisz a vesztes játékos is.

Nishikori, Kei - McDonald, Mackenzie: Szettek száma - Felett/alatt tipp