Izgalmas versenyfutást folytat Ausztria, Izrael és Skócia a dán válogatott mögött. Az eb-n ezüstéremig jutó csapat hátát nézi az egész mezőny, s most egy csoportrangadón egymás ellen kell begyűjteniük az oly fontos pontokat a feleknek.

Kellemes csalódás volt a nyári kontinenstornán a sógorok teljesítménye. Az olaszok elleni nyolcad-döntő egyértelműen Ausztria dicsősége a kiesés ellenére is. Franco Foda mester együttese tulajdonképp olyan, mint egy erős Bundesliga csapat. Tele van a keret Németországban légióskodó stabil kezdőjátékosokkal. A rutin és a sokat megélt csaták megedzették az osztrák válogatottat, így Moldáviában rutinból húzták be a három pontot. Néztem is a mérkőzést, ahol 0:1 után a második félidőben Kisinyovban felbátorodott a hazai csapat. Meleg volt a véghajrá, a Bolognába szerződő Arnautovic azonban megadta a kegyelemdöfést. Jól mutatja a keret erősségét, hogy simán elbírta Ausztria Sabitzer (Bayern) hiányát. Padon kezdett Alaba (Real), és a Frankfurt támadója Ilsanker, s Demír (Barcelona), pályára sem lépett!

Kétségtelen, hogy az izraeli válogatott egy szinttel alacsonyabban kalibrálható, mint aktuális ellenfele. A Zahavi (PSV), Dabbur (Hoffenheim), Salamon (Sahtar) trió vezetésével négyet vágott Feröeren az osztrák Ruttensteiner által irányított együttes, pedig északon a „fókavadászoknak” gúnyolt válogatottat mű füvön nehéz rendesen elverni. Ház Izrael mégis megtette és nyitottá tette a második helyért folyó versenyfutást. Szerintem Haifában támadólag fog fellépni a hazai csapat, hiszen a második pozíció elérése szempontjából fontos három pontot szerezhet.

Általában gólgazdag meccsekbe bonyolódik a két együttes egymás ellen. Az előző EB-selejtezők során is egy csoportban voltak, így két éve Izraelben 4:2, míg Bécsben 3:1-es hazai siker született. Alaptippem az x2 lett volna, mert Ausztria győzelmét 2,10-ért árulják. Meglepetésemre azonban az x2 1,30 alatt van – ez azért nem szokásos együtt állás. Kiszúrta a szemem a 1,5 over, amit nem is értek, hogy miért ennyi? Két előre felé játszó, kreatív válogatott kulcsmeccsén, nyílt csatát és könnyű hasznot várok!

Izrael - Ausztria: Gólok száma - Felett/alatt tipp