Ismételte magát a történelem. Az előző EB-selejtezők során is játszottak az osztrákok Izraelben, s akkor egy gólzáporos meccsen 4:2-re kaptak ki. A szombati játéknapon megismétlődött két és fél évvel ezelőtti összecsapás. Az izraeli válogatott 5:2-re kalapálta el a sógorokat. Skócia általában underes meccsre kényszeríti ellenfelét, azonban most más lesz a leányzó fekvése!

Azzal, hogy Ausztria kapitulált Haifában kicsúszott az irányítás a kezéből. Mindent elmond a tabella féltávnál: Dánia kvalifikálni fog a katari vébére, hiszen 5/5-el kezdett. Skócia, Izrael és Ausztria egymás testén keresztül juthat pótselejtezős helyhez. Mivel Foda mester csapat csúnyán megégett az előző, ötödik fordulóban, most kötelező javítani. Bécsben minden esélye meglesz az osztrákoknak a győzelemre, szerintem játékosállományban és eredményességben is a szigetországi válogatott előtt vannak. A haifai meccsen se sokat hezitált Foda a támadó 3-4-3-al sok kockázatot vállalva, nyílt sisakkal ment bele egy ki-ki mérkőzésbe. Láthatóan ők húzták a rövidebbet, s a védelmüket könnyedén rohanta le labdaszerzései után Izrael. Most várhatóan egy okosabb hadrenddel stabilabb lesz a hátsó alakzat, azonban a könnyelmű labdaeladások kódolva vannak szerintem a hazai oldalon. Úgy gondolom, hogy legalább két osztrák gól kell a győzelemhez (ezzel jönne is a tippem), s adott is a patron: Arnautovic, Demir, Baumgartner, Ilsanker lábában benne van a booggie!

Skócia lépéshátránya Moldova legyűrésével eltűnt. Közvetlen riválisaival kétszer leikszelt: Ausztria otthon 2:2, Izrael idegenben 1:1. Számukra nagyon kellene a bravúr - ami látva a csapat EB-szereplését -, szerintem nincsen benne a keretben. A rutinos Steve Clark szerintem arra bazírozik, hogy csapata talál egy gólt és kibekkeli a 90 percet. Azt gondolom, hogy most nem fog működni a kivárós foci, mert a teltházas Ernst Happel Stadionban nekik ront Ausztria.

Gyakorta megismétlősnek hasonló lefolyású meccsek akkor, ha ugyanazok a csapatok feszülnek egymásnak. Például el tudja valaki képzelni, hogy Anglia nem harapja majd ketté Londonban Magyarországot, a jelenlegi tendenciák alapján? Na, ugye. Legutóbb Glasgowban egy 0:0-s első félidő után, potyogtak a gólok a skót-osztrákon. Akkor a csoportkör elején voltunk, most pedig már nincs értelme számolgatni, taktikázni, kivárni. Benne van mindkét védelemben a gól, így nyugodtam ajánlom a szokásos jó szorzós másfél overt!

Ausztria - Skócia: Gólok száma - Felett/alatt tipp