Szemlátomást Anglia benne maradt az EB-formában. Két könnyed győzelem után most folytatni szeretnék hibátlan menetelésüket. Sousa együttese leszerepelt a kontinenstornán, szerintem mindenki sokkal többet várt tőlük. Most viszont két nagyarányú siker után mégis azt érezhetik a lengyelek, hogy csoportrangadót játszanak Varsóban.

Szerintem Lengyelország nem térdel! Kulcskérdés ez, mert ha még fütyülnek is a királynőt dicsőítő vendég himnusz alatt, akkor Anglia színes bőrű játékosai dühbe gurulnak. Egyébként is úgy áll, hogy Southgate együttese 2-3 meccs alatt lezárhatja a kvalifikáció kérdését, véleményem szerint nem lesznek restek. A hazaiak portugál trénerét nagyra tartom, s nyilván ellenállásra sarkalja majd Lengyelországot. Az utolsó két meccsükön 11 gólt szereztek Lewandowskiék, elöl szerintem nem remegnek majd meg a lábak most sem. Ha a Wemleyben talált egy gólt a lengyel csapat, hazai pályán pláne jó lesz egy dugóra! Egyébként a csoportban Souza együttese szerezte a legtöbb gólt (18), s az összes európai selejtezőben érdekelt válogatott közül Dánia, Belgium és Hollandia szerzett ennél többet. Egy „csoportrangadón” (szerintem nem az, mert Anglia más szinten van…), ahol győzni kellene, nem adja fel a gólszerzés lehetőségét Lengyelország!

Két 4:0, után érkezik az angol válogatott Varsóba. A hazaiak 4-4-2-es standard hadrendje akár, még könnyű is lehet a briteknek, legutóbbi Izland állt fel ellenük így (4:0) a Nemzetek Ligájában tavaly novemberben. Andorra ellen pihent a magyarokkal szemben felálló alapcsapat. Kimaradt a kezdőből: Kane, Sterling, Mount…de felesleges sorolnom! Teljes sort cserélt Southgate! Támadó stílusú játékosokban kiapadhatatlanok az angol lehetőségek. Ne felejtsük, hogy a 2021-es tétmeccsein csak Andorra ellen nem kapott gólt Lengyelország!

Egyértelműen azt várja a közvélemény, hogy bedarálja a lengyel csapatot is az EB ezüstérmes. Itt aztán valóban elképzelhetetlennek tartok egy 0:1-et, így nyugodt szívvel ajánlom a 1,5 overt, ami 30 százalék feletti hasznot ígér.

Lengyelország - Anglia: Gólok száma - Felett/alatt tipp