A tét már óriási hiszen Grand Slam torna elődöntőbe kerülés a cél. Ezért küzd egymással Karolina Pliskova és Maria Sakkari. A cseh már rutinos róka számára nem újdonság a torna ezen szakasza. A görög korábban ilyen magasságokban még nem járt a US Openen.

A cseh lábmunkája sokat javult az idén úgy vettem észre. Nem hiába élete egyik legjobb mérlegét nyújtotta az ez évi kemény pályás szezonban. Hiszen az ütőereje mindig is megvolt abban nem történt változás. Karolina óriási csatában nyert a 64 között Anisimova ellen amit gondolhatunk volna,hogy sokat kivett belőle,de épp a fordítottja történt. Tomljanovic-al vívott találkozón fantasztikusan adogatott és játszott a cseh. Pliskova nem játszott kiemelkedően a 16 között de, Pavlyuchenkova töménytelen mennyiségű ki nem kényszerített hibákat ütött amivel nagyban hozzájárult a cseh sikeréhez. Persze az is benne van,hogy Pliskova sem volt motiválva a jobb játékra hiszen az orosz produkciója nem indokolta.

A görög Roland Garros elődöntő után eléggé leeresztett és mostanáig váratott magára a jó eredménnyel. A legjobb 32 között hasonló meccskép játszódott le,mint Piliskova előző találkozóján .A görög a nyolcaddöntős mérkőzése mentálisan rendkívül nehéz és megterhelő volt. Rengeteget változott a meccs képe szinte pillanatról pillanatra. Azonban hiába volt ott lábbal a meccs végéig Sakkari szerintem nagyon sokat kivett belőle mentálisan és fizikálisan is ez a mérkőzés. Ráadásul most nem egy egyszerű kis találkozó jön, ahol ráér két három játék után bemelegedni. A csehtől az elmúlt időszakban rengeteg fordítást láthattuk szetten belül is nem hogy még adott esetben plusz előnyhöz juttatja Maria. Pedig a rossz kezdés szinte garantált a görögtől a kimerültség okán.

A rutin és a jó szervák lesz a kulcsa Pliskova sikeréhez ezen a találkozón. Kondicionálisan alapesetben egyértelműen a görög jobb azonban egy három és fél órás meccs után, még ő is megérzi a kellő pihenés hiányát. Ha későn pörög fel a görög csúnya vége is lehet számára.

Pliskova, Karolina - Sakkari, Maria: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp