Kérdés tart e ott a Lipcse, hogy elkapja a nagy rivális bajor csapatot a Bayern Münchent. A kezdést nézve egyértelmű nem a válasz. Amit a lipcsei bikák a két idegenbeli fellépésükön mutattak az édeskevésnek bizonyult. Igaz, hogy a Stuttgartot elpáholták Szoboszlai Dominik vezérletével, de azt a hazai fellépést illett is behúzni. Salzburgból jött Jesse Marsch éppen a Bayenr Münchenhez távozó Julian Nagelsmann helyére. Nagelsmann ismeri a legjobban a lipcsei keretet az adu áaszokat, a helyi terepet, így a Bayernt most is alaposan felkészítheti az idény egyik legfontosabb idegenbeli fellépésére márt is a Bundesliga rajt kezdetéhez közel.

A Bayern a gladbachi nyitófordulós 1-1 után rátalált a győzelmi ösvényre és nem is akármilyenre. A szuperkupa fináléban leiskolázta újból a Borussia Dortmundot, a kölni kecskéket 3-2 -re, verték, a kupában 12 gólt hintettek az alsó ligás Bremernek, majd szegény Dárdai Paliék ízlelhették meg a müncheni bombaforma közelségét 0-5.

A Lipcse gépezete még nyikorog látni, hogy Marsch még keresi a finomhangolást, hogyan tudná a legjobb felállást a legjobb helyeket megtalálni a játékosainak. Ez a folyamat a Bayernnél már rég végbement, kész csapat benyomását keltik, ebben egyértelműen előrébb tartanak, ami egy ilyen nagy derbi előtt nagy fórnak tűnik.

A Bayern rendre elhappolja a legjobb játékosokat a Dortmundtól és most már a Lipcsétől is, így pedig nem nehéz mindig a mezőny előtt tartózkodni egy-két lépéssel.

Este rangadó lesz a Bundesligában, ahol ma is a rekordbajnok és jóval összerakottabb bajorok végső sikerét láthatjuk, remélhetőleg azért a három pályára lépő magyartól is látunk érdemi dolgokat. Tippem: 1-2

RB Leipzig - Bayern München: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp