Novak Djokovic, ha a nem is könnyed meneteléssel, de elérte a célját és az idei negyedik Grand Salm tonráján is fináléba jutott. Az Australian Opent, a Roland Garrost és Wimbledont már megnyerte, egy mérkőzés választja el, hogy a nagybetüsen értett naptári Grand Slamet bezsebelje. Ezt eddig egyedül az Open Era életre hívásától, ami 1968 -ban történt, Rod Lavernek sikerült elérnie 1969 -ben, senki másnak, láthatjuk ez mekkora tett lenne.

Még így is Djokovic az egyértelmű esélyes, de láthattuk egy szettre mindig jó volt az ellenfele, a második kört leszámítva. Rune, Nishikori, Brooksby, Berrettini egy szettre, Zverev két szettre volt jó a világelsővel szemben. A szerb játékában mindig benne volt a hullámzás, most nem a magátó értetődő sikerekkel jutott a végső meccsig. Hat elvesztett szettel szemben Medvedev mindösszesen egy szettet bukott a negyeddöntőben Van De Zandschulp ellenében az össze riválisát rendre, kivétel nélkül breakelt szettekben verte, és akkor sem esett kétségbe, ha break hátrányba került és esetleg az ellen adogatott a szettért, lásd Auger Aliassime elleni második szettet. Az orosz rendkívül magabiztos, már-már Djokovic szintű magasságokban, míg Nole erősen küszködött az egész tornán, még az elődöntőben is rezgett a léc, de végül kijött a nagyobb GS tapasztalat az ötödik döntő felvonásban.

Nagy döntőre számíthatunk, Djoko szinte az életét adja majd ezért a történelmi sikerért, de nem lesz egyszerű dolga, Medvedev rendkívül meggyőző volt a fináléig vezető úton.

Djoko győzelmét várom, de vérrel,verítékkel minimum 4, de inkább öt szettes horroban, ahol mindent bele adnak majd a felek.

Djokovic, Novak - Medvedev, Daniil: Szettek száma - Felett/alatt tipp