A Leeds United az idei idényt elég cudarul kezdte, egy vereség után csak két döntetlen jött össze. A Man. United 5-1arányban nyert Bielsáék ellen, most pedig ismét egy 'naggyal' meccselnek, az ellenfél az a Liverpool, amely a Chelsea elleni rangadón hiába játszott emberelőnyben sokáig, nem bírta feltörni a Kékek védekezését.

A Liverpoolra egyébként is jellemző, hogy a helyzetkihasználása pocsék. Rengeteg olyan meccs van, ahol a helyzeteket túljátsszák, mindig a jobbnál is jobb szituációra várnak. Nekem sokszor az az érzésem, hogy a régi Klopp-féle heavy metal foci annyira átesett a ló túloldalára, hogy ez már rosszabb, mint a Guardiola-féle Barca tiki-takája.

Salahék képessek a végtelenségig cizzelláni a játékot, de a Leeds talán játszik annyira tökös és nyílt focit, hogy legyen ebben a meccsben valami fajta lüktetés.

Jó hír a Liverpoolnak, hogy a légiósai, a brazil légiósai játszhatnak. Arról volt szó, hogy e meccset pihenik, de Alisson és Fabinho is pályára léphet, meg minden dél-amerikai légiós, szóval ez nagy előny a 'pool számára. Elöl játszhat a Mané-Salah-Jota trió, Fabinho jöhet be középre aprítani, labdát szerezni, és végre vannak minőségi belső védők, nem úgy, mint az előző idényben. Van Dijk és Matip párosa azért jobban néz ki, mint múlt idényben Kabakék...

Játszhat a széleken Alexander-Arnold és Roberstson is, szó se róla, pár kiegészítő játékos sérülését kivéve ez a keret most teljes. Nem mondom, hogy fitt, de hogy teljes, az tény. De a Leedsben is van több válogatott játékos, akik agyon voltak használva az előző napokban, vannak koronás játékosok is, Klich és Junior Firpo is produkált pozitív tesztet.

Szó se róla, jó csapat a Leeds, kedvelem is, meg azt, ahogy Bielsa játszatja a csapatot, de ez a Liverpool minőségileg jobb csapat. Ha nem szórakozzák el a ziccereket, akkor 3-4 gólt is lőhetnek.

Leeds United - Liverpool: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp